幾時先肯齊心入機場?

1850 回覆
2501 Like 61 Dislike
9月2真三罷入機場
多謝你
影響本土冇用架 大把有錢佬燒得起錢
但全世界既公司都搞到有影響,全球經濟就會開始仆街
入機場真係好撚貴
9月1/9月7
跳閘/長者八達通
講左好多次
92罷課有地點未?冇就機場啦好冇
唔會嫁
放心

仲有幾日 都未有共識

91 97 98 快book 仲好
大家幾時先肯行動升級搞機場?
搞機場唔單只係搞到香港經濟,亦搞到全世界經濟
有機場巴絲亦指出,停飛一日全世界要2,3日善後
大家幾時先肯齊心搞呀?
唔係搞一日就算 係要成日搞
港共想攬炒唔志在香港蝕少少 但你覺得咁多受影響既外國公司想唔想蝕?
全世界陪葬既時候,你覺得啲大國會唔會出聲?

重點係癱瘓機場交通,唔係塞爆機場入面
空管巴絲返唔到工,航班升降效率低左就會開始delay/cancel架喇

等緊重返機場好耐
機場巴士? 有冇巴士號分享下 我嗰邊來回就60 好L貴
評論白兵的一點短視
YouTube嘅白兵及其朋友白兵頭係我非常佩服的分析能力極高的青年KOL,各位如果未聽過他們的video就一定要聽聽:https://youtu.be/eif-Fe6_UAw

香港有白兵這樣的青年才俊,香港的前途無可限量。但是白兵有時候刻意與和理非及泛民割席,這雖然有其可接受的理據:https://youtu.be/wS0PDYcWh8U
就顯示了年輕人一些短視。因為後來有網友問白兵這場運動最後如何勝出呢?白兵沒能提供一個好的答覆。請恕我淺薄提供一些觀點給白兵及其聽眾參考:

1.年輕人急於求成往往忽略了要長期地全方位地對抗。八十年代九十年代的香港年輕人也曾為香港前途激烈抗爭(其激烈程度由前港督尤德在北京心臟病亡可証),當年的年輕人現在的中年人一直都有通過議會選舉、71遊行、64集會等抗爭,請傘後一代不要放棄這些戰場

2.年輕人可能會對中共的惡魔本質瞭解不深,雖然爭取真普選是與虎謀皮,但是只要全方位錙銖必較(請參考以下幾點),一定可以玩殘十幾億人的老虎加跳蚤的。

3.中共計劃用深圳取代香港,這是一個好機會趕走香港的親中財團,他們放棄香港自然就不會為其利益而介意香港人自主。香港人要趁機說服歐美如果中共不給予香港真普選,歐美要制裁香港的親中財團的產品,同時培植和不制裁香港的反共經濟

4.香港的反共經濟可以在各行各業包括金融及新經濟同歐美同行建立緊密聯繫,要建立全球網絡,可借助全球各地的香港移民。

5.香港的反共經濟要有百萬人或更多人參與,要有自己的產業規劃,要更多更快地使用人工智能等等新科技,要利用與深圳的就近地理位置借鑒深圳的成功經驗。

6.香港人要為反共經濟作出長期的抗爭,因為會被中共及親中財團打壓,因此要在區議會、立法會、選委會中爭取每一票。不要過於依賴某些歐美政治人物,要依賴歐美市場及在歐美經濟轉型中的各種需要。
824照去試水溫先,9月7全日機場
最近既星6 得9月7
到你將個日子預早一個月(確保果一日無其他活動),再大事宣傳就得。

如果有人仲夠膽撞日子搞遊行既話,就

(利申: 從七月就唔鍾意遊行(除咗民陣吹大雞),個人覺得成效唔大)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞