連登將改變世界

376 回覆
1188 Like 57 Dislike
Push
毒撚改變異世界就得姐
點樣改變現實世界啊
推吖

係咪可以有個翻譯台?

比各國直接知道討論內容
整個英文區?
以後文宣就自動波translate 放埋去嗰區
Btw 佢地想開account 咁點算
連仔當日開連登有冇諗到發展成咁
唔好意思,借位一用

呢3張圖我都係今日入TG先搵到,我見連登好似冇乜點講。
仔細睇一睇,有啲野想講

基本上香港市區入面所有大馬路都係咁架喇,
呢度有兩個case,
1 係有紅綠燈有安全島,紅燈個陣企上安全島,綠燈先好企出馬路。
2 係冇紅綠燈「有啲有安全島(通常2 ways)、有啲冇安全島(通常1 way)」,咁呢個情況就有車企
埋兩旁或安全島,冇車就企返出馬路。

Case 1 (eg. 長沙環道)

Case 2 (eg. 英皇道)

======================================================================
另外我花左啲時間睇左集合地點(MTR出口) 覺得有好多地方有問題,我建議要改一改個出口

例如以上張圖係港島炮台山A出口連去銅鑼灣(SOGO外東角道行人專門區)
本身炮台山A出口係西行線,銅鑼灣(SOGO外東角道行人專門區)係東行線
簡單啲講係要過6條行車線嘅大馬路,所以呢個銅鑼灣呢度我建議改去希慎對出,又或者將銅鑼灣以東既地方全部改做東行線

其實除此之外,有部分路線都有問題

港島線:
太古>鰂魚涌(要過對面馬路)
灣仔A3(應改A3對面馬路)
金鐘F(應經太古廣場1樓天橋過對面馬路的C1)
上環B(應改A1)
香港大學(落去下面單車路)

(睇下筲箕灣會唔會改去天悅個邊接上柴灣,聽到都有唔少柴灣人想接去柴灣)

觀塘線:
油塘A2(改A1或B1)
藍田A(改C或B)
牛頭角B(B1-B4都得 唔好去左B5-B6)
九龍灣B(最好過埋天橋係得寶個到集合,要落埋下邨)
彩虹A(呢個位有啲難搞,可能要企上天橋)
樂富、九龍塘、石峽尾呢三個站中間有啲麻煩(好難地面連,交比地區人士)

荃灣線:
黃埔同尖東係差25分鐘路程,中間應該要經紅磡站先去到,要企上天橋,地面去唔到
黃埔>poly hall, CC出面條天橋>紅磡站D>紅繸天橋(有兩條)>尖東落橋>穿過噴水池去香格里拉方向>過漆咸道南(呢到個紅綠燈分幾兩分鐘先會轉)>尖咀

太子(兵分兩路)
荔枝角>美孚(好似係要上天橋,地面唔知過唔過到)
美孚>荔景(中間好似要行荔景,交比地區人士)

集思廣益,某幾個站中間係連唔到,大家邊個住個區熟路就到時幫幫手,又或者現在決定
明明就係babycondom..
連登紅底架
港獨狗喺哂香討 baby condom
企開啲啦仆街
外國文宣多個平台
自己打下飛機算喇
認真,唔好打飛機
來緊五毛,分化撚,風向撚一定會更加猖狂
大家一定要小心,唔好受影響

唔好再犯5年前錯誤,我地一定要贏
人地D網有翻譯功能,一督就成段轉曬佢嘅語言
連登都可考慮追加
Posh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞