警方:需更多證據才可起訴7.21白衣人

362 回覆
151 Like 1127 Dislike
係咪搵緊最輕個條入罪?想告佢地亂過馬路?定無用八達通入閘呀?不如charge 佢地冇帶身份證算啦
仲要咩證據啊
官商勾結又一例證擺到明唔拎黎用証據,你咬我食呀?
推你老母
砌生豬肉咁叻,721白衣人起訴唔到?
告黑衫就咁快? 即拉即告喎,唔駛揾証據?
屌你老母,咁都唔夠證據?係咪要黎多次恐襲先叫夠證據?
屌你老母
抗爭六大原則
1. 不分化、不割蓆、不篤灰,可指責
2. 兄弟爬山,各自努力,但互相提醒,免於墜山
3. 無數臥底,不再捉鬼
4. 思想與行動,行如流水be water
5. 不強調苦行,休息是為了繼續抗爭
6. 不要被仇恨支配,在危難中,保持警覺與思考

有片有圖有人證物證都唔夠?!
屌你老母 黑警死全家
屌你成個鏗鏘集咪係
黑警
問物業同商舖搜查cctv捉示威者,就事發後翌日即刻嚟,有哂信有哂搜搜令做証!
721 事件咁耐,仲吾叫法庭搜查令去問地鐡攞,好明顯係hea 跟,等洗哂先去搜証!正仆街
721由頭到尾黑警無一樣野講得通
但只有一樣事實:警黑合作 無視市民性命安全
暴動罪
咁多片都唔夠多🤷🏻‍♀️
國際間普遍認為,恐怖襲擊包括4點︰無差別襲擊、遇襲者包括老弱婦孺、維持時間長、目的是製造公眾恐慌。昨晚白衣人在元朗西鐵站聚集毆打市民事件,合乎上述4點定義。

1. 無差別襲擊
除遊行人士外,多名乘搭西鐵回家的市民、在場探訪的記者等都被襲擊。

2. 遇襲者包括老弱婦孺
遇襲受傷的人士包括長者、婦女,大部分人都沒有任何防護裝備。

3. 維持時間長達數小時,屬連續、反覆出現的攻擊
多名網民晚上8時許已指,元朗雞地近西鐵站附近有大批白衣人士聚集,部分人戴上口罩及手持藤條。晚上近11時,白衣人突然衝入元朗西鐵站毆打市民,持續近30分鐘後,在警員到場後一度離開。惟之後10多名白衣人在警方撤離後,折返元朗西鐵站,拉起捲閘,手持木棍再追打途人。

4. 目的是製造公眾無論在任何地方都對個人安全產生的恐慌
昨晚多名市民報警,說被攻擊,人身安全受威脅。從網上片段可見,多名市民在車站及車廂內被嚇至大哭。今日網上四處流傳各地都有人聚集,或於某地方施襲,而多家店舖及公司均提早關門,或讓員工提早下班。
根本就係人(除左on9藍絲)都知咩事啦
追究黑警責任再重組先係唯一出路
黑警死全家

屌佢老母啦
不如叫白衫人自首

何妖咁高調都無事dllm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞