警方:需更多證據才可起訴7.21白衣人

362 回覆
151 Like 1127 Dislike
元朗7.21暴力襲擊事件發生至今一個月,警方拘捕28人,但未有人被落案起訴。警方有組織罪案及三合會調查科高級警司李桂華表示,警方現時正和律政司商討適宜檢控的罪名,為增加成功檢控機會,需要更多證據,完成後會索取法律意見。

警察公共關係科高級警司江永祥承認,鐵路警區控制中心可以即時看到港鐵閉路電視片段,但伺服器歸港鐵所有,警方不能將片段留底記錄,除非取得法庭手令索取相關片段,作刑事調查。
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2226526/
CLS
未傾掂數
有晒片 仲想要咩證據
其實我地可唔可以自己查 做私人檢控
咁多直播片,連登又幫你起晒底,仲要乜證據?
屌你,又唔見你話要更多證據去起訴示威者
港鐵最大股東唔係政府咩?
屌你老味有哂片做紀錄啊!!
拉示威者又唔見你咁多嘰GUT?!!

【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告

https://lih.kg/dHmAvS
得啦得啦
暴動罪個班就唔洗搜齊證據
白衣人打人就證據不足

鼓勵任何事情
私了
屌你老母啦仆街
屌呀
平時果d就幾日檢控加提堂
白衫你就慢手慢腳
直播睇撚住晒啦
仲證咩據呀
仲有你班仆街mon 9住人地個cctv
仲39分鐘先到現場
扮撚晒蟹
唔好咁
非常唔理解為何人證,物證俱在, 仲需要更多證據?
係唔係要個犯自首至拉人起訴.
CLS
解散警隊
重組執法機關
港台又同你重組案情
屌你老母啊黑警,正臭西!!!!!!!!!!屌你老母好撚嬲真係!!!!!!!!!!!仆街!!!!!!!!
警察冇撚用,解散咗佢啦,

要組織民間自衛隊
警黑仲未傾掂數
連日嚟FB、IG、討論區洗版式瘋傳, 再加鏗鏘集嗰30分鐘都唔夠多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞