亞洲萬里通 Asia Miles 集中討論區 1

1001 回覆
24 Like 9 Dislike

可以的話唔好繼續儲AM

Cx
屌你用埋靜底個啲就轉會
常去日本台灣既想問有咩其他里數選擇
香港最大問題係其他冇咁多卡儲...

唔計支航得日航同avios選
日航卡太少+難儲好多(比例低)
應該都係得avios多d卡揀

AM都好盡量選返JAL啦
咁睇dbs暫時最好
有AM, Avios 同星航krisflyer
但係$6/里儲死人
渣打am 加 hsbc 任何卡都好過dbs
換avios卡少好多
想刷迎新都無am咁易
dbs勝在可以用增值(八達通除外)儲最多又無限期
可以等佢出avios優惠先換
avios依家俾人廢左架啦
DBS無限期慢慢儲krisflyer換suite
plan 緊出年同屋企人去日本,四個人,有20000$Hsbc RC, 請問
1. HSBC 點換AM 最抵,係咪用易嘗錢X1.25
2.通常提早幾耐換
3. 同日本邊到易d 換,暫時想去中部名古屋
1. 係,暫時經易賞錢最抵,印象中兩邊都係即時到賬
2. 日本線一般一係last minute一係提前9月,旺季就多數last minute先有
3. 改左制後除左CTS同OKA其他航點都好易換... 你話易換啲就NGO同FUK,但FUK係KA我就唔會換J啦...
生日up J?
plan 條one world 開心d
有無例子,未玩過
我都有公廁Green,最近飛兩次都比人Up過
有一次係買另一次係換
一次日本一次台灣 Y->PEY
想請問各位巴絲 依家係咪 網上兑換 同打電話去換asia miles係咪無分別? 如果想換stop over係咪用網上果個「多個目的地」就得?

2年前打電話換過,見而家個網站新左好似有得直接換。
想請問
我見AM個網...有d會咁,eg. hk->東京..中間會有一個鐘停台北 or 更長
想問即是落機,係台北機埸坐夠鐘再上機...?
有d可能真是一個鐘左右..咁落完一陣又上,咪好趕急?
公廁green 試過由pey 上business
係,你上網換到既梗係冇分別
但大把情況一樣唔得
例如混艙或同日轉機
唔知點解
OW D稅費係貴過AM都幾多下
上次打左好耐先通
唔想打多次上去所以決定照換
宜家有啲後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞