亞洲萬里通 Asia Miles 集中討論區 1

1001 回覆
24 Like 9 Dislike
For大家reference ,如果係用開hsbc草miles
RC 轉去易賞錢再轉AM 仲抵, 又唔洗手續費
銀聯我用過嘅都係免
有d假免 實際收1%
要轉機玩唔到假單程
大家有無換first class 既經驗
之前結婚2個人都儲左十幾萬AM 想一炮用曬佢
想換張假單程混倉係包左first class 同business
但好難search 到有2張first class 既地方
有無人有經驗換邊到會易換d (長途)
抵咩?如果1000RC可以換幾多miles?
留名
x1.25 好似係
想問下去東京如果換一萬里數 最平果隻國泰飛 係咪無得揀位/要加錢先有得揀位
真,外幣簽帳做緊1.8一里 真係冇得輸
仲有好多rc 未換
起飛前48
換啦換啦 即時入賬仲爽過dbs omni 換
好多人嫌煩
但其實喺reward app 轉易賞錢
然後喺易賞錢app 轉 asia miles 就得
仲唔駛俾直接換asia miles 個300蚊fee
dbs 而家都好似即時過數
唔急住啦
可以倒主轉頭

易賞錢轉返RC 都唔洗錢

變相即係AM 無限期
dbs 個濕鳩app 有時會delay
會唔會可以賣d比我
我差3萬miles先出到飛

https://t.me/Lalalalalalalalalalalahhhh
有無絲巴可以賣3萬miles比我
急要
賜酒
https://t.me/Lalalalalalalalalalalahhhh
1.8 係 最紅自主 加 卓越 加 網上海外果個回贈?

我個最紅 今年揀左賞家居 都好似無用過

我去黎去去 都係台灣 日本多 , 用富邦果張
謝謝解答,第一次係同一機場短時間內轉機,想請問一下

由Cts-Hnd ,再 Hnd -Hkg

係咪唔需要出境再入境,而係直接係禁區/離境大堂等轉機?

兩班機相距幾耐時間為之穩陣?因又要等拎行李,同時又要再次寄行李

我自己都要用
有vs 就好夠
咁又岩 但我無 ,唯有人其他

最衰 富邦呢幾年 台灣 一年得1萬quota 唔係 0.75蚊里 好好用, 去日本 一年2 轉 都有1.875 蚊里
內陸機本來就冇出境....你係到HND先出境

但行李同航空公司一般可以直掛唔駛拎返出黎
日航轉國泰就最好問清楚,不過理論上都冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞