亞洲萬里通 Asia Miles 集中討論區 1

1001 回覆
24 Like 9 Dislike
同你一樣啊巴打
零晨飛KIX再轉機去CTS 11:30左右落機
返黎唔想轉機 想搵CX個班直航
直飛唔洗諗啦
之前見仲有CTS>HND>NRT>HKG

拎住行李由HND>NRT都幾係野
我就好啲啲,本身都想去東京幾日,再轉去札幌,所以去程我無問題。

但回程就卡住咗,因為回程用一日飛返東京大阪再轉返香港都幾辛苦,尤其拎住行李留係機場,都唔知做乜好

而家候補緊回程直航,有無巴打知道佢係咪出發前一兩個月先通知有無位?我而家未敢換去程住,驚到時無方法由北海道返香港
回程咁轉法真係玩鳩自己
巴打你玩幾多日東京加北海道啊?
東京留3日,之後轉去札幌大概6-8日,視乎邊日有直航回香港。

因為未去過北海道,相信6-8日唔會話悶到想早啲返香港
我應該10日都係北海道
十日我應該唔識玩,因為無自駕遊,嚟緊都係去大路景點遊下

But有無巴打知道候補一般幾時通知有位?

同埋我見其實未來兩星期CTS-HKG直航係有位可換,即係根本有好多位可換、但AM唔會咁早放位出嚟?
econ可以望下靈活賞既
更加唔抵咁囉...
日本d位你真係要預佢全部都係唔夠一個月先放
wait架話都係唔夠兩個月先會比位你
不過6月應該算安全既?

其實真係可以睇下自己買飛算
但想平一定只能轉機
有冇個list係寫每個航點飛幾多里?
終於換到出年9月中札幌
去程經關西轉機去 15000分 算係幾好既時間
回程直航 不過要up上靈活賞先有
間接俾多5000分一個人
所以話 轉機啦 幾舊水慳返5千里好過
係cts 先係咁姐
nrt hnd kix ngo fuk 呢d 都多位既
我都好明白呢個道理
但係身邊嗰個唔係咁諗呢
但轉機要成11-14個鐘先返到香港

玩完再轉機回程的話,都幾辛苦
點解注冊完登入永遠都話我打錯

會員號碼/用戶名稱或密碼不正確,請重新輸入。 (ERR_AMMS_2004)

明明就無打錯任何o野
試下forgot password
剩三日先放咁囉...

麻煩在得單程飛去有唔比你上機既危險
雖然可以買住張可全額退票既頂住
駛唔駛呀?內陸機應該好多架bor
最多咪7粒幾鐘
我打 用戶名稱 永遠都話我打錯

要打會員號碼先登入到
我都係
呀,我明你意思了。自己再換/買內陸機,再經東京大阪返去。

我以為係揀Cts-HKG , 但中途要飛去台北一轉個一種轉機返香港。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞