亞洲萬里通 Asia Miles 集中討論區 1

1001 回覆
24 Like 9 Dislike
想坐f 去歐洲
短途臨上機前一刻都有機會轉機型
想坐真J唯有求神拜佛架咋
打算換2021 NRT (F) LAX (J) HKG
希望JL 唔會cut F
短途就算啦....食物重要d
除非紅眼....
睇過am真係搵笨
换coupon有邊類抵
見得天貓 apple store叫合理d
D MILES愈黎愈難換 又難預時間
D里數終於全到

去東京個程再等有冇多D直航商務位...唔係架話都要駁日航J
最大問題係我唔係好想成日都NRT落

KIX返黎個程候補PEY已經等Conifrm
但我想加個1月底stop-over去TPE,上網查居然都剩得商務位

而家比較苦惱既係,我12個月內有次Plaza Premium First用
搞到好似蝕左咁
新手問...

想換出年3月名古屋入、東京走,是否分開兩段單程換?

另外見佢好多都係要「候補名單」,咁即係幾時先知,是否照Wait ?

仲有其實我公司可以預早10日通知就可請假隨時飛,咁係咪Hold住D分到時先再決定換唔好被綁死?定係唔係都無鬼理「候補」都照殺?
總之有得wait就wait唒佢...
一日有wait既限額驚你唔夠
拿我想講候補係唔會HOLD分的...所以盡情HOLD
飛日本根本逼你坐J
係..同埋換y真係唔抵
WAITING LIST問題

如果HKG>TPE>NRT

TPE>NRT呢程要WAIT,會唔會到時呢到無飛,再單獨買另外一程
仲有11萬左右剩…諗住襯佢而家特選産品 75折換家電算啦
有靚時間先即換,唔係就寧願等
上年程歐洲換過 HKG > LHR ; AMS > HKG
有13萬里出年到期 仲未決定今次點飛
有冇d例子可以換埋假單程
如果BOOK下年4月
WAIT LIST要WAIT到幾時先FIRM
張卡先用左個零禮拜無啦啦就有呢條完全唔知乜
請問一下渣打asia miles迎新既里數
係咪係e statement 到唔會顯示出黎?
要等幾個月先會過落asia miles個戶口到?
五個月左右
日本 - 歐洲 - 香港
依加國泰班班機都運空氣多過運人
機票任你換
12月頭去日本都大把位
應該係你簽完啲基本里數
可能咁啱撞正結算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞