班機場撚想點?

1352 回覆
1666 Like 46 Dislike
點解唔可以遊行完拉大隊入機場呢?
無話一定要二選一嫁喎.
貨運應該一早就起飛
行完觀塘先入都夜啦....阻到幾多...
放心啦 連搞離境都唔會夠人
其實我認為E家機場最大重點係宣傳問題
同埋所有人同一個地方出發其實無意思 你就係要係香港各地出發 塞哂各地方入機場路線先有用
貨運係夜機多夜晚其實反而係少客機 但變相遊客都少 車又會少 你塞到既機會又低左
塞到員工都入唔到為止啦
我就會揀對政府影響大啲嗰樣嚟做囉
時間都預咗香港人遲到
唔係做航空業, 唔清楚, 有錯請指教!
但我見之前個個空管主任post 話啲貨係用客機黎載, 愈早塞, 愈塞得長時間, 影響到既客運機愈多, 應該就效果愈大!

以上個人見解, 有錯隨便屌
無錯

機管局自己停,全世界鬧爆政府

但上次阻止旅客離境,全世界見識到香港抗爭者連遊客都攪埋。

咁著數左響邊?
阻到離境旅客,本地去玩既市民,外國遊客等
你塞到客機上唔到當然會有影響 愈塞愈耐當然影響就更大

但係貨係可以用客機都可以用貨機載
好似2條行車線 2邊都可以行車 你塞左一邊 後面當然都會塞住 但事實上都係走到

812當日係完全無影響過貨機
push 爆機場
會唔會有機會係人太多, 啲遊客想屌但不敢屌, 因為多人到無目標, 所以先有個錯覺全世界鬧政府

813 人少, 啲友有目標可以屌塞住晒個group 人! 可以發洩係佢地身上!

btw, 多謝813有份塞機場既手足! 你地無做錯到
721 811
咁照你咁講, 要由0700 塞到尾班車就岩了!
睇黎香港人為救香港真係唔撚洗訓
未傾好就扔出黎
因為早啲開波先可以塞撚到佢地返唔到工
抗爭要排隊
抗爭六大原則
1. 不分化、不割蓆、不篤灰,可指責
2. 兄弟爬山,各自努力,但互相提醒,免於墜山
3. 無數臥底,不再捉鬼
4. 思想與行動,行如流水be water
5. 不強調苦行,休息是為了繼續抗爭
6. 不要被仇恨支配,在危難中,保持警覺與思考

推呀 呢場運動要贏機場一定係最大既戰場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞