BNO變BC嘅希望嚟啦

581 回覆
700 Like 34 Dislike
呼籲今日開始要文宣呼籲大家愛中國人士要拿拿林簽夠10萬佢 等英國佬大大聲話你bno冇份呀屌你老母
Push
推!
叫埋上一代人簽,佢地唔識上連登
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
人自私係天性 無話錯唔錯
你地要跳船我唔會阻止
但真係唔好扮晒偉大咁 係咁叫人
簽完可以俾壓力政府 乜乜柒柒
侵侵都開到聲扣埋落貿易戰 你見情況有變?
靠一個俾華為入侵咗嘅英國?
正名到 都只係第二個桂民海咋

想走佬咪認 不過都睇得出巴打你都心虛
大義凜然唔落去

當佢俾你地過英國
移民過去又要多自己人一齊「照應」
同班蝗整個Chinatown出黎圍威喂其實係一樣
當你地真係過到咁做 只會係影衰香港人
因為你地已經同班蝗做緊同一樣嘢

移民過去點解會係想反向文化入侵佢地
當你地唔想接受、融入人地當地文化
甚至想一班人係當地要保留自身民族性
係當地紮根 呢啲係叫侵略 唔係叫移民囉

所以瑞士嘅移民政策係防止緊呢樣嘢
咪當歐洲人傻 其他無收得咁緊 只係睇錢份上

另外你嗰句所謂想幫人過去
搵食行遠啲啦
如果真係要用婚姻移民 使靠你地班
要靠BNO平權先有能力著草嘅人?
冷靜啲 照下鏡先
之前簽過呢份,
加油,幫手推
自己BC都想其他香港巴絲都走到
(當然最好留得係香港
其實你有冇認真睇我寫既野??
第一、我邊有大義凜然過...事實我係想走啊...
如果唔係我做乜要去加拿大讀書搏移民?
我冇話幫人去英國喎
我係話如果我以後能夠咁有幸係加拿大落地生根到既話我幫大家嚟加拿大喎
我去英國做咩啫?我又唔係做金融果面經濟又唔係特別好
唔講果句都講埋...我做IT既
你覺得英國機會多定加拿大機會多?
事實係點我唔知..但我自己就肯定覺得加拿大會好少少
第二,我自己有老婆...
點可能靠呢啲招帶人過嚟?
就算我離婚都係帶到一個過去?
你覺得咁有意思咩?
我係指第二時如果有機會走到去果面,睇下果面開唔開到startup或者搞啲咩
可以請啲兄弟去幫手啊
push
根本都cut唔撚到,我揸住個電話鳩聽咗半個鐘頭音樂 耳都熱鳩埋,轉頭仲cut撚埋線,慶撚到我屎都急埋 即刻打去申請熱線揾人祭旗,第一個係女仔聽.. 算撚數....見你係女仔唔屌你.... 我收綫

再打係條𡃁仔聽,我心諗你大撚獲 初頭我好好語氣問佢係邊位....丫.... 佢又問撚番我係邊位,佢死都唔撚講自己個名, 如是者玩撚咗成分鍾你係邊位 我啲粗口開始忍唔撚住,屌咗佢兩撚,最後佢同我講佢姓鄧無英文名 ....算撚數.....我同佢講話cut有線

佢話呢度cut唔到轉介去第2度,跟住我同佢講你邊撚度都唔駛轉介 我唔撚想再聽你d音樂,跟住佢就同我講"咁我幫唔到你喇,你自己諗辦法啦" 我聽撚完呢句之後,我成個人個靈魂好似離撚開個身體咁 啲火直頭可以煲撚瀉一壺水,果一刻我直頭當個撚樣係妓女狂屌 當我屌得佢拍拍聲既期間,佢同我講叫我尊重下自己

我火都嚟撚埋,我同佢講我屋又搬鳩咗,條線仲係人屋企,你又唔撚比我cut 你有冇撚尊重過我呀,跟住佢話如果你再係咁你信唔信我cut你線 跟住我同佢講"你又試撚下cut".....丫.....點撚知佢真係cut撚咗我線 嘩....我簡撚直想衝入廚房立把老牛去有線切鳩? 我屌佢老母...佢真係夠膽識呀!!!!

搞到我自己都唔知自己想點,office hour又去唔到cut,我收工去佢office仲落撚埋閘,我就鳩揸撚住個解碼器周街行,一陣間大能頭蝦整唔見埋就真係含撚都無味,我都試過寄掛號,又寫信再Fax,佢就當撚咗我麻瘋佬咁啋我都 ,聽日我就揸撚住個解碼器上天台自殺,等啲所謂區議員關注吓

我平時返工都唔帶公事包,兩手空空幾撚嘆呀,就係為撚咗呢舊解碼器攪撚到我日日袋住佢係公事包返工,我諗住睇下幾時可以行開一陣閃上去有線度cut,不過真係忙到抽筋行唔開,如事者我就揸住佢日日返工放工、happy hour、睇戲食飯,總之佢在我在,佢亡我亡,真係好撚似一個傻仔,日日袋鳩住都唔知為乜,一來舊嘢已經重,二來真係驚自已大頭蝦整唔撚見,比人執到都當垃圾”DUM ” 9咗,到時連個公事包都蝕鳩埋我就真係要攞日大假去遊行。

起初啲同事仲以為我買咗部新 NOTEBOOK,我都唔撚識點答佢地,求撚其笑吓就算,費事畀佢地見到我有舊咁既野係袋以為我痴鳩咗線。不過我知道紙係包唔住火,有一日成班同事去飲茶,當埋單之際,我諗住喺個公事包攞個銀包出嚟,點知我攞鳩錯咗,潛撚咗個remote出嚟當銀包,我果刻真係唔撚知可以講乜好,成間酒樓好似靜晒,啲茶客仲以為我想轉台…..就係咁我一手揸住個remote,一手揸住個銀包埋單……..丫……嗰條酒樓亞姐重撚好意思問鳩我個搖控係咪佢地,我面都紅撚埋同佢講我袋入面仲有舊解碼器連插蘇你要唔要呀。
仲有就係講咩影衰香港人實情係巴打你自私就真啦...
自己上咗岸就算唔理其他人仲衰過啲大陸人
你咁樣同果啲移咗過去就返嚟扮愛國搵水叫啲人要好好愛國唔好走
好等自己係國外就有face等人覺得你香港人唔錯,
係香港就可以扮哂高等華人既虛偽撚有咩分別?
定係巴打你實情就係咁既人啊?
唔係話要侵略人地,大家一齊去學人地既好處一齊大家照應咁去融入唔得既?係都要咁自私...
老實講,我愈嚟愈覺得香港人真係自私到極致
只係因為利益而歸邊
如果真係咁你地都冇乜資格怪人地變藍啊
只係利益唔一致啫
之前已經block左

你冇bno呀?
邊度分化??

乜你唔係香港出世無BNO架??
oh sorry喎
應承大家如果真係變左BC,我都唔會走,會同大家一齊,齊上齊落,當香港多左人變BC有機會令到英國多啲借口插手幫拖,唔知有幾多人會咁諗,最少我係
英國都係想用呢種手段 有理由去保護BNO 抗爭者 同 香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞