BNO變BC嘅希望嚟啦

581 回覆
700 Like 34 Dislike

BNO 都照簽。
push
We will need a lot of effort to house them and bad for the British reputations to the International community then.

邊撚個寫㗎 成個petition九唔搭八
無差別BNO變BC只係等上國會被人banned
做嘢有策略性d得唔得
想跳船嘅一早半隻腳出咗去
而家搞埋呢啲嘢
係令到成班本身好想跳 但無能力跳船
所以諗住攬炒 all in嘅動搖
有人屌你地分化係分緊呢班

而咁落力不停sell要簽呢份嘢人
咪係一直想跳船 但自己根本無料跳
突然發現有個機會跳 緊係死谷心
但好笑嘅係 呢班友有幾個真係知而家嘅英國係點
分分鐘去都未去過
英國個環境真係好過香港? 唔好諗得咁美好啦
到時共產黨係英國借屍還魂 睇你又走得去邊

少少嘢就諗住放棄香港呢個家
有幾多人信你地真係為有BNO嘅義士鋪後路啊
為自己就認啦 唔好消費佢地

不過香港就好自由嘅
唔會阻你地簽 亦都祝你地過到去生活快樂
過到嘅話

失蹤條友仲俾英國WFC緊啊
唔好幫佢推po啦
成班想食人血饅頭
簽啦
其實點都應該簽 成唔成功一件事
如果真係比我哋呢班有bno 嘅人轉為bc
英國就可以係香港發多d 聲
有bc 嘅人都唔一定要移民
唔係個個人都適應到外國嘅生活
但對整個抗爭嚟講 會多個籌碼
原文係唔夠清楚,但肯定唔係伏,應該要繼續支持簽署
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
嘗試解讀下

The Chinese government is ignoring the Sino Anglo Agreements signed in 1981. It could be a disaster if we keep ignoring this is happening. Hong Kongers will come in as political refugees. We will need a lot of effort to house them and bad for the British reputations to the International community then.

中國官員多次表明《中英聯合聲明》是一個歷史文件,不具有任何現實意義,如果英國政府繼續忽視BNO平權既需要,BNO未能正式成為英國公民的話,有機會令很多香港人成為政治難民,湧到英國求助,到時英國政府需要用更多時間和資源去處理政治難民這個問題,這亦會損害英國在國際上的聲譽,故此,現在就需要BNO平權!
班bno撚真係瘋狂咁開post又周圍留言 屌你老母咩時候呀 仲扮拎到bc後會更落力 算把啦
坦白講...的確係為自己啊
但係咁有咩錯先?
唔怕同你講...我由今年一月就已經plan去加拿大讀master搏移民跳船。
雖然成唔成功移民到唔知...
但我可以好坦白同你講我呢個決定係為自己同屋企人
當然...我如果去到落地生根
我亦都會幫想嚟既人...
我有想幫佢地既原因係因為佢地做呢個決定唔容易...嚟到或想嚟亦都可能好難
既然我有機會經歷過...我又有能力幫到手點解唔幫啲兄弟呢?
當然...我亦都唔係講到咁偉大咁...你地話我蝗蟲都係咁話
去到陌生地方...我都會想多啲自己人陪我叫做有咩事起上嚟有個照應...
不過前路茫茫...人都未過去...呢啲都係而家純FF only
1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打0852

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402

53,594 signatures
everyone ho ball
雖然我覺得變BC既機會係好低,但d人想要BC好多都唔係真係想移民,都係想要多個身分,可以有個backup, 更加夠膽對抗政權
又多個人睇到
請大家睇清楚先好簽
唔好再推呢個post

就算字眼唔係完美,都表態先!

推!平權失敗邊個最開心?

推到四五萬開始一大堆人反對,究竟點解呢
Because its closer to the target???
So people need to stop this from happening?
我覺得係伏
點解要click more details先睇到果句?
似有心隱瞞
之前咁多BNO petition都有簽
係呢個古古怪怪
為免上到英國國會有負面影響
我呼籲大家睇清楚先
唔好再推post
推!已簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞