[荃灣.人性黑暗面]有人食咗發瘟豬產生畸變《香港殘響》

1001 回覆
96 Like 13 Dislike
多謝大家幫推
多謝

btw, p牌雖然暫時未能推文

但都可以留言支持
今日大戰, 經過一番考慮, 我都係決定遲D先出新一集

費事阻到重要POST

荃灣區嘅, 今日1300開始集會

唔出街嘅, 可以幫手做下文宣

係FB放下 千島湖事件, 李旺陽事件, 中共集中營嘅真相...

用文宣熱烈祝賀一下共慘黨

另外, 如果有FD做前線, 都可以幫佢哋睇LIVE 交換情報

不受傷, 不被捕

大家一齊努力!!

今年中共滅亡!!
啱啱live咗
用不推文回覆幫你推下
剛剛新文寫左一半左右,就聽到出面有警車聲

所以就做左一陣哨兵,
新文可能明天先寫得好, 各位見諒 !

https://lihkg.com/thread/1613556/page/1
(標題時間寫錯左
謝謝你
pish
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国

仲爭900咋
pish
其實尋晚打算出住半集先, 不過今集其實唔適宜斬開一半睇

現已寫好, 轉頭出

多謝大家留言支持
(19)

一月,趁有假期,廿三歲的劉嘉嘉跟朋友們到番禺花之戀酒店閒住幾天。

可惜在第二天時卻因為身體不適,要獨自提早回港——回到位於大埔八號花園的家。

因為發燒,劉嘉嘉一直戴著口罩回港。

嘉嘉拉著行李進入家門,母親從廚房走出來,一邊抹手,一邊說:「哇,阿女你面色真係好差喎……仲咳到咁添,你喺電話冇同我講嘅?」

「冇咩事,少少咳啫……」嘉嘉的聲音有點沙啞。

「你喺大陸……會唔會係感染咗嗰種新沙士呀?而家兩點幾……我同你落街睇醫生啦。」

「唔使啦,其實都唔係好大件事,我瞓一陣就冇野。」把鞋脫掉後,嘉嘉伸展一下修長的腿。

一身居家服的嘉嘉,從房門走出來客廳,她伸一伸懶腰,心滿意足地說:「瞓咗一陣係唔同啲~」

她拉一拉粉紅色的短睡褲,走出客廳,見到弟弟正專心致志地用電腦玩英雄聯盟,她的惡作劇念頭又浮現出來。
「好緊張呀?」嘉嘉故意用手擋住弟弟的視線。

「喂呀!唔好搞住啦!我差啲做到四連殺啊!」劉東東緊張得幾乎要握爆他的電競滑鼠。

「仲有心情整蠱你細佬,即係冇事啦?」母親沒好氣。

嘉嘉笑了笑,不置可否。

還未到時侯吃飯,先吃個飯前果。

嘉嘉打開三門電冰箱,「喂!邊個將啲蘋果同朱古力放到咁低呀?同啲生豬肉擺埋一齊!」

「梗係你細佬喇,話咗佢好多次!成日啲嘢亂咁擺!」

嘉嘉走回客廳,有點憤怒,「細佬啊,講咗生同熟要分開擺!」

「得喇,知喇!而家唔好嘈我住先!」在召喚師峽谷裡被敵人追殺中的東東說。

東東情不自禁爆出幾句髒話,又被母親責罵。

嘉嘉在廚房簡單的洗了個蘋果,懶得削皮,張口便吃了。

在這美好的日子裡,飯桌上有豐盛的菜餚。

番茄炒蛋、豆豉鯪魚、炒菠菜,以及近期日日都見面的梅菜蒸肉餅。

這一家三口會跟蒸肉餅日日見面,是源於小宅男東東在十天前(難得地)說了一句——「幾好味喎。」

然後母親就日日煮、天天煮。
她強迫自己喝了三口蘋果汁……

然後,她聽到母親的咳嗽聲。

從緊閉的房門傳出來,很輕微的聲音,但她現在能夠清晰聽得到。

盛載蘋果汁的玻璃杯在地上跌破,嘉嘉轉過頭來——她的臉容與瞳孔已變成灰白色,四顆犬齒又重新長出來了,變得更尖更長。

基因變異——

新沙士病毒,沾有豬瘟病毒的蘋果,再加上瘟病豬肉。

嘉嘉推門入房,當她看到熟睡母親脖子的大動脈,她的呼吸變得更加急促了。

好興奮,她知道自己真正想要什麼了。

人類的食物,已經不再適合她。

嘉嘉先用手掩著母親的口……
她拉一拉粉紅色的短睡褲,走出客廳,見到弟弟正專心致志地用電腦玩英雄聯盟,她的惡作劇念頭又浮現出來。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞