喺連登召唔召集到鍾意滿島光嘅面孔?😍

582 回覆
73 Like 3 Dislike
近幾日狂煲光妹d劇, 覺得
Woman > 儘管如此,也要活下去 > 對不起青春

演技唔使講啦, 大師級, 尤其喺Woman 同 "儘管如此,也要活下去" 都好有發揮, 佢演d悲情戲真係一絕

劇情方面, 我覺得Woman係合理嘅. 但係 "儘管如此,也要活下去"尾嗰幾集真係一路睇一路成頭問號 理解唔到d角色嘅行為動機... 個結局想點... 呢度真係扣晒分... 前半我覺得好好睇架

而對不起青春可能係日式硬滑稽? 真係笑唔出... 同埋光紆妹戲份幾少... 睇左三四集就放棄左

Woman好那癲
對不起青春好可愛喎佢 睇到另一個佢
睇埋四重奏啦 果種少女味

Woman光妹同田中裕子都好那癲 , 其實成家人都好那癲, 全部實力派

對不起青春我本來想睇埋架, 不過b站好慢(唔知關唔關HKBN事), 4倍速唔到, 我想淨係光妹先正常速來睇

就係睇左四重奏先開始追光妹, すずめ好可愛

而家諗住下一套睇"再見我們的幼兒園"

浪費喎開4倍
宮九啲劇本正野嚟咖

嗰d錦戶亮講大道理嘅位我覺得ok

其實純粹個人喜好
隔離結衣post d人都好鍾意legal high, 我就覺得好悶, 我無嗰種日式幽默感gua
即係legal high呀對不起青春呀呢類誇張笑片演法唔太岩我
我偏好四重奏,Woman嗰類演得似真實生活嗰d自然演法

咁是枝裕和 西川美和 啲戲應該啱你?

其實唔係浮誇演法就ok
睇過是枝裕和海街日記
都ok
追埋漫畫原作
漫畫重好睇

漫畫版真係好睇
喺網上睇咗第一卷
即刻忍唔住走去買一套返屋企睇
不過好似未完

未完呀
之前去過商務訂
訂唔到
套漫畫好偏門
不過真係好好睇
圍繞住一家人, 講佢地同周圍嘅人嘅小故事
充份噉感愛到中間嘅人情

香港邊度有得買?

演技唔使講啦, 大師級, 尤其喺Woman 同 "儘管如此,也要活下去" 都好有發揮, 佢演d悲情戲真係一絕

劇情方面, 我覺得Woman係合理嘅. 但係 "儘管如此,也要活下去"尾嗰幾集真係一路睇一路成頭問號 理解唔到d角色嘅行為動機... 個結局想點... 呢度真係扣晒分... 前半我覺得好好睇架

而對不起青春可能係日式硬滑稽? 真係笑唔出... 同埋光紆妹戲份幾少... 睇左三四集就放棄左

Woman好那癲

Woman光妹同田中裕子都好那癲 , 其實成家人都好那癲, 全部實力派

對不起青春我本來想睇埋架, 不過b站好慢(唔知關唔關HKBN事), 4倍速唔到, 我想淨係光妹先正常速來睇

Woman劇本正正常常 但演出好有感染力
真係活生生既一個人咁青柳小春

我打算追完woman先睇豆豆
再睇儘管如此驚會灰到跳樓
すずめ真係可愛到癲

Woman真係場場都有戲

"儘管如此", 我應該唔會建議人睇 除非係光妹fans啦, 太灰啦... 睇完我完全無獲得"活下去"嘅力量囉. 不過首主題曲好好聽. 而家重loop緊 沈溺喺嗰種悲傷之中, 幾正

有無邊度有光妹綜藝中文字幕? 我見好多無字幕. 追d唔係太紅嘅明星就係呢樣慘, 好少資源

嵐最近有請光妹上去
好可愛

睇左, 可愛

呢個訪談節目都正
http://www.bilibili.com/video/av4805536/?from=search&seid=13154105153398131936

浪費喎開4倍
宮九啲劇本正野嚟咖

其實純粹個人喜好
隔離結衣post d人都好鍾意legal high, 我就覺得好悶, 我無嗰種日式幽默感gua
即係legal high呀對不起青春呀呢類誇張笑片演法唔太岩我

其實唔係浮誇演法就ok
睇過是枝裕和海街日記
都ok
追埋漫畫原作
漫畫重好睇

漫畫版真係好睇
喺網上睇咗第一卷
不過好似未完

未完呀
之前去過商務訂
訂唔到
套漫畫好偏門
不過真係好好睇
充份噉感愛到中間嘅人情

香港邊度有得買?

我喺中華書局買嘅
不過都買咗好耐
嗰時電影版香港好似啱啱上
而家唔知仲有冇

或者巴打可以試下上網買
我見博客來都仲有
佢啲運費都唔算好貴

Woman好那癲

すずめ真係可愛到癲

"儘管如此", 我應該唔會建議人睇 除非係光妹fans啦, 太灰啦... 睇完我完全無獲得"活下去"嘅力量囉. 不過首主題曲好好聽. 而家重loop緊 沈溺喺嗰種悲傷之中, 幾正

有無邊度有光妹綜藝中文字幕? 我見好多無字幕. 追d唔係太紅嘅明星就係呢樣慘, 好少資源

嵐最近有請光妹上去
好可愛

睇左, 可愛

呢個訪談節目都正
http://www.bilibili.com/video/av4805536/?from=search&seid=13154105153398131936

返去睇先

浪費喎開4倍
宮九啲劇本正野嚟咖

其實純粹個人喜好

其實唔係浮誇演法就ok
睇過是枝裕和海街日記
都ok
追埋漫畫原作
漫畫重好睇

漫畫版真係好睇
喺網上睇咗第一卷
不過好似未完

未完呀
之前去過商務訂
訂唔到
套漫畫好偏門
不過真係好好睇
充份噉感愛到中間嘅人情

香港邊度有得買?

我喺中華書局買嘅
不過都買咗好耐
嗰時電影版香港好似啱啱上
而家唔知仲有冇

或者巴打可以試下上網買
我見博客來都仲有
佢啲運費都唔算好貴

附近無中華書局
又唔想特登畀運費上網買
d熱情攤凍左
而家慢慢等網上中文版都無所謂

岩岩check左中文版重係出到第6集ja

Woman好那癲

すずめ真係可愛到癲

嵐最近有請光妹上去
好可愛

睇左, 可愛

呢個訪談節目都正

返去睇先

呢個節目講光妹人生最重要嘅10首歌
配合講番各階段嘅演藝經歷來講
好正

呢個節目訪問左成粒鐘, 光妹講左好多自己野
http://www.bilibili.com/video/av355831/?from=search&seid=2286213794697693104

Woman好那癲

すずめ真係可愛到癲

嵐最近有請光妹上去
好可愛

睇左, 可愛

呢個訪談節目都正

返去睇先

呢個節目講光妹人生最重要嘅10首歌
配合講番各階段嘅演藝經歷來講
好正

呢個節目訪問左成粒鐘, 光妹講左好多自己野
http://www.bilibili.com/video/av355831/?from=search&seid=2286213794697693104

光妹點解咁有氣質同可愛
今晚愚行錄喇 各位千祈唔好相認
睇得開心啲
睇得開心啲

電影節?
睇得開心啲

等咗好耐喇
睇得開心啲

電影節?

係啊
睇得開心啲

睇完
成套有d唔知想點既感覺
光妹lasr段solo
睇得開心啲

睇完
成套有d唔知想點既感覺
光妹lasr段solo

我反而幾鍾意套戲
唔敢劇透
不過我覺得睇完好發人深省

每個人都一樣會愚蠢嘅嘢傷害到另一啲人

ひかり啲戲又進步咗
今次個角色都幾大挑戰
岩岩琴晚重睇完惡
今晚又見到妻夫同光妹兩個個樣都好似冇變過咁

光妹好慘
光妹後段carry
套戲好唏噓
不過我覺得有啲拍法好大路
無乜特別
同埋前段個設定難啲投入
不過廢事劇透
光妹後段carry
套戲好唏噓
不過我覺得有啲拍法好大路
無乜特別
同埋前段個設定難啲投入
不過廢事劇透

反而覺得後半仲難投入
前半d人面獸心嘅人際關係真係成日見
後半光妹d經歷先好少有
幾時會上
幾時會上

安樂買左,等下啦
幾時會上

安樂買左,等下啦

我會再睇多次
隔離電影節post 話覺得似 踏血尋梅
你地覺得呢?
幾時會上

安樂買左,等下啦

我會再睇多次

Edko film
日日推
米林宏昌套 梅莉與魔女之花 日本7月上
https://www.youtube.com/watch?v=UIJGBvtsauA
有光妹配音

配音陣容好豪華

滿島光的評論
雖然我從小就不喜歡自己的聲音,但是隨著出演很多音樂、戲劇裡面各種各樣的角色之後,我漸漸地開始喜歡上配音。我非常期待和各位極具魅力的演員一起出演。懷揣著少女般的希望和堅強,給故事施加讓人心動的魔法。看了最新的預告片之後我更加期待了!
佐藤二朗的評論
能參演享譽世界的日本動畫電影的製作是我最大的光榮。我將直面挑戰,決不放棄給萬人製造感動的機會,希望能給米林導演的作品助力,哪怕只是微薄之力,也仍會不斷努力。這絕對會是一篇充滿魅力的強勁作品。請盡情期待吧!
渡邊惠裡的評論
因為出演動畫的配音是我從小的夢想,所以非常開心,幹勁十足。另外,我也非常喜歡這個擁有威嚴、自立的少女的故事!!
https://www.youtube.com/watch?v=UIJGBvtsauA
有光妹配音

配音陣容好豪華

滿島光的評論
雖然我從小就不喜歡自己的聲音,但是隨著出演很多音樂、戲劇裡面各種各樣的角色之後,我漸漸地開始喜歡上配音。我非常期待和各位極具魅力的演員一起出演。懷揣著少女般的希望和堅強,給故事施加讓人心動的魔法。看了最新的預告片之後我更加期待了!
佐藤二朗的評論
能參演享譽世界的日本動畫電影的製作是我最大的光榮。我將直面挑戰,決不放棄給萬人製造感動的機會,希望能給米林導演的作品助力,哪怕只是微薄之力,也仍會不斷努力。這絕對會是一篇充滿魅力的強勁作品。請盡情期待吧!
渡邊惠裡的評論
因為出演動畫的配音是我從小的夢想,所以非常開心,幹勁十足。另外,我也非常喜歡這個擁有威嚴、自立的少女的故事!!

佢把聲超好聽喎 鬧人果種爆發力
有光妹配音

配音陣容好豪華

滿島光的評論
佐藤二朗的評論
渡邊惠裡的評論

睇緊豆豆電視台
光妺把聲好得意
聲都chok埋
光妹真係演藝全能

套劇d復古風令我諗起無線難兄難弟

講起配音
有無人睇埋根性青蛙?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞