有無巴打有玩開銀器?(15) 光復香港 時代革命

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
主要討論各大牌子銀器飾物
希望大家搵到自己鍾意嘅銀器

各牌子羽毛比較圖

各牌子大鷹比較圖

Goros 只建議自行前往日本東京本店購買

Ken Kikuchi 香港無代理 可以搵台灣代理買 : Dawn Rise 昇日屋

Taro Washimi 香港有代理 : Vinavast

Legend 香港有代理 : Dress Code Silver Hong Kong

First Arrows 香港Take 5有賣

Horizon Blue Silver Studio 香港有代理 Horizon Blue Silver Studio - Hong Kong & Macau
同時台灣都有代理 : Zerockstudio

以上係比較常見牌子
銀器牌子眾多 未能盡錄

如果大家有興趣 香港本地有兩間鋪頭 分別係 Vinavast 同 Dress Code Silver Hong Kong.
呢兩間鋪頭都有代理唔同牌子既銀器 日本同埋西方都有 有興趣可以抽少少時間上去望望

綁輪方法 :

皮繩/銀珠/各類琉璃珠 購買地點 :

深水埗 美藝華空心銀珠
大南街 有琉璃珠及皮繩
古布繩 : 百川

咁多位麻煩睇一睇先 有咩唔明再問

各位巴打有意見/有野想加 呢個頭POST可以再改

(credit to 膠膠膠膠巴)
歡迎各位放自己果Set銀器上黎 交流交流
留名
係咪飛左(14)
屌係喎
數學唔合格 sorry
天月兄
Lm
想無咁公廁就blue hawk
個人覺得兩隻都正
膠膠膠膠佳架
blue hawk羽毛特別d bor
香港Hb話排6個月?
人唔笑狗都吠 最正路就搵台仔買
6 +3是常識吧
比起blue hawk
我覺得albatory 個形仲靚
好彩我好耐之前訂 2017 左右 4個月鬆少少就收到貨
同個frd收咗條hb 想問下新版同舊板右邊有啲唔同係咪正常
上次買話排3個月 結果等左11個月
分明有現貨唔比你住
唔係太明 右邊既意思 圈出黎好冇
唔排除真係太多人訂 睇gp就知 班撈撚狂買hb
大家都係排 你課得夠唔夠佢多先
Sorry
手鐲 你地會點揀 係要印第安味重d
Hobo , Larry Smith
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞