一個人想搬出黎

98 回覆
23 Like 0 Dislike
搬啦師兄
如果冇其他負債
12000夠每月用
係難d儲錢(唔代表儲唔到)
其實咁多手足都想脫離屋企搬出來
不如你地夾份一齊租啦
我好支持搬出來住
會學識獨立 成熟 識照顧人照顧自己
試下聯絡西灣河既協青社?
佢地有緊急宿舍比無家可歸既青少年
入面有社工可以再睇下點安排
好彩屋企條廢老唔夠我屌
又唔夠我打
係唔夠 但好煩
過來人,建議你忍下,
5年前都同屋企炒左,
之後三餐屋企有人都唔會係屋企食,
忍左2年再同女朋友夾埋先搬出去,
搬左出去之後家用都唔撚比
個陣同女朋友加埋大約搵三萬尾,
租8000左右但都一闊三窄
I know that feeling ...
鎖門,試下在房內做下第二D野。
點解你仲可以忍到咁多年...
忍...
我知道佢地同你既關係咁密切 你好難完全忽視佢地既言行
但係你要成就大我 必須忍
雖然時代己經唔同 但越王勾踐為左復國 屎都試過
我唔否認呢種冷暴力好有傷害性 但你試下過濾下
如果有自己房既 直接返黎就匿埋0係房 無房就落街 避得就避
訓都訓唔著 就試下深呼吸 同埋清空腦裡面既野
高永文講Jer ma,都冇證據
每次出去,其實是為香港和未來發聲,
另外,武警都已經渉左入來了
Brother, I think ur family members very care about u , afraid u to be hurt
U promised ur family members that u will be safe and will back home safely
可能就係關係唔咁密切先想走 同埋唔係關係密切先會有咁既情緒
有日番工食早餐汁邊個呀伯話個女仔係比波子爆眼+有300,000收 我都好嬲
萬2蚊就唔好喇,忍下啦,儲住錢先啦,就算而家觀塘or 荃灣既工廈都成3千幾,仲要share 廁所,你先得留8-9千蚊洗,不如留番d錢讀書裝備下自己啦
撐落去睇得出你岩岩出社會...
難搬....將一切透明化,我知難,但加油
我同你差唔多情況
老母話要同我斷絕母女關係
兼要我一個月內搬走
返到去淨係沖涼訓覺,
或者戴耳機睇片打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞