[航空]連登飛機膠討論區38

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
部機係GECAS own 嘅
之後仲有部LN911 789

究竟最後會嚟HX 定去HU 呢
我估係阿仔送畀阿媽嘅老母節禮物
但上左個隻花 Twitter有人話係Not taken up airframe
姐係唔會收部機
HX宜家入嗰一兩部都冇乜用啦,過多兩三年咪又入比佢吖媽。。。

反而CX入幾部787-8黎更新機隊,整咗啲330/772,飛中短線好過啦
部機係GECAS own 嘅
之後仲有部LN911 789

究竟最後會嚟HX 定去HU 呢
我估係阿仔送畀阿媽嘅老母節禮物
但上左個隻花 Twitter有人話係Not taken up airframe
姐係唔會收部機
HX宜家入嗰一兩部都冇乜用啦,過多兩三年咪又入比佢吖媽。。。

反而CX入幾部787-8黎更新機隊,整啲330/772,飛中短線好過啦
話時話 CX 個 short to medium haul 下一代機隊好似冇乜聲氣 冇A330 size 嘅replacement

雖然佢啲A330機齡range極大 但都有啲開始退 唔通真係用 77W A350 sip 時間
整regional版359
拆長途A330
217tons MTOW 特別版A359 暫時得JAL 有

加位 減厠所 減galley
regional 359代333
然後塞夠10張櫈嘅regional 351代773
但350唔會太大部?我覺787-8啱啱好,再唔係330neo⋯⋯
宜家好似冇出區域性廣體客機,之前都有767/330
轉比老母
將舊330/772/773轉比UO,翻新下,加下位咁,搞掂,用得。
整都唔洗整low cost呀嗎,細執下,啲J 當ancillary賣
跟手 CX入350 regional/ 787-8/ 330neo,成個機隊搖身一變young 晒
787-9座位數幾乎同333一樣
邊個個肚裝得多D貨
CX最鍾意搞大人地個肚
787嘅定位係區域+長途?全能?
如果CX入,
787-8飛日韓台?
787-9飛澳洲?

純ff
787 series除咗收咗皮嘅783之外全部range都係過10000km㗎
跟350隊整regional
788CX應該唔入啦
太短,cargo唔夠裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞