大家醒下 中共正一步步想推向屠城結局

460 回覆
1173 Like 95 Dislike
開POST條友係五毛狗
中共要屠城係唔需要大陸民意
大陸人係普遍支持血洗香港,台灣, 西藏, 新疆

呢個係新時代五毛玩法
表面扮支持你遊行
實際叫你唔好質疑主權, 邊個衝綁邊個,唔好升級
萬一班記者突然開始被清場, 在場人士一定要準備退路!
我哋宜家特首都唔係為香港人做事 我哋仲講咩2047? 如果依場運動贏咗 最少我哋可以爭取到二十年去搵出路呀
不要被仇恨控制情緒
令政府代表香港人利益 未正正係要改革政制 要民主政府囉
宜家連自己政府都唔係代表自己 講咩抗共
宜家就係要唔清醒嘅 都唔好完全敵對香港人
真焦土=宜家已經認輸
講來講去就係叫香港人唔好反抗
等共產黨一路人口清洗去到2047比人清袋

一路出POST扮反共,但關鍵時間叫香港人順服
建議你研究下點解佔領中環,爭取真普選會失敗先。
你有興趣可以再研究埋 點解03年反23條之後, 接住落嚟嘅爭取0708 雙普選失敗收場
討論下

1)索帶
上次就係索帶索到好緊,付國豪隻手紫晒,D 人覺得好暴力
同埋畫面係好似好受辱咁

2)準備好鏡頭
上次都好多鏡頭,淨係影住黑衫好撚躁又狂爆粗話打佢老母西
唔排除可能係鬼,但真係好肉酸

所以我大膽建議,冷處理,佢地無引就會收皮

捉到鬼?

咁就夠,唔好參與,呢個係最好方法
星期日就會知道,中共剛剛加返美國關稅,有機會係漁死網破局面,成個情況愈來愈危險。
但係大家記住今次係所有香港人背水一戰,只要你唔出黎,聽日就一定係新疆模式。

年輕人為左你地既將來,中年人為左你地既家人,老年人請聲援我地,一齊去,一齊返!
真係捉到鬼,
都唔該控制下情緒,
用智去解決問題,Be Humble.
唔好下下屌人老母西
你唔好以為捉到人屌人老母西好醒
佢地恨不得俾你捉到然後屌爆佢

咪中計囉!
我唔知道樓主究竟係太年輕定係太純真
縱觀古今通常一個地方越打壓得勁,個個地方嘅獨立意識會越強
加泰隆尼亞獨立 講咗幾百年就係因為當年佢畀人侵略。 香港係有獨立嘅條件但係爭個故事
呢個就係點解會講,佢肯出兵香港就會走香港獨

諷刺嘅係,消滅港獨最好嘅方法就係俾香港充足嘅民主。
中共係好撚蠢架
佢想屠城又點?
佢唔識我地可以點對應屠城,同埋之後面對嘅屠城後果

如果對家想行劣棋,俾佢行
同你傾咗咁耐,
其實你都係驚你輸左自己嘅利益啫
推,好明顯呢個係中共既劇本,唔可以係佢發生
第一,我意思係正當性一直喺到,even過咗星期二機場事件都係,外國亦知有鬼,唔存在好易失去國際支持問題,請多閱讀外國報章

第二,我唔係唔同意818要和理非,我意思係你標題用梗屠城嚟恐嚇人呢個分析存在好多漏洞,因為而家全世界都知中共講大話,聯合國都出埋聲,佢做任何都唔會合理化到佢屠城。香港仲有咁多外國人口外資,歐美會放過佢?中共要犧牲全中經濟嚟出兵?

第三,好多分析都講咗唔贊成注意力放喺捉鬼度,因為你根本唔知捉嗰個係衝動嘅自己人定鬼,鼓勵捉鬼嘅文化亦防礙之後升級。你要索住佢又唔知為乜,佢掙扎畫面一樣難睇。我建議對衝動行動前綫好言相勸,唔聽教係鬼嘅影低佢咪算

第四,你講嘅舉區旗、捉鬼都無助爭取國際支持,所以我先指出有問題,冇屈你嘅意思

第五,你講嘅無差別攻擊中國公民會失去國際支持、中共想屠城都令人唔好激嬲中共論之嫌,我希望你提出意見之餘都虛心諗吓自己講嘅嘢有冇漏洞
如果有中國人係示威中被攻擊致死
中共會有強大輿論壓力出兵
運動會宣告失敗
即係香港係中共白手套 到時中共唔出兵 大陸啲人會唔會暴動?
但算唔出兵 大陸人都會真正仇視香港人 係大陸人嘅香港人隨時會被打死
每日都可能有班白衣人打香港人
我宜家講緊 阻止中共抹黑 阻止中共制造仇恨 點解會變咗阻止你行動升級呀?
你行動升級就係仇殺大陸人嗎?
收皮啦 出兵係唔需要民意 但亦唔好俾機會中共制做輿論壓力 到非出兵不可

我一直講有需要 就要反抗 唔係衝個衝綁邊個
衝都要有理由 你如果想衝入解放軍軍營 我唔會阻止你 唔該你開直播

我一直都係講 唔好俾中共製造仇恨
唔通你嘅行動升級就係無理由咁攻擊大陸人 製造仇恨?
順咩撚野呢?
請香港人繼續反抗 唔好順服 唔好停 香港人加油
但唔係無理製造仇恨
因為飯民係鬼
〈 光復香港 時代革命 〉
一、徹惡法
二、非暴動
三、銷控罪
四、解散警隊
五、真雙普選
六、不落實「社會信用評分」
七、移除「智慧燈柱」
八、查721·811警官黑合作
我有時都係到諗 其實我地一開始就已經贏左
爭取到。我地贏。支那都係會爆 不過遲啲
爭輸左。攬炒。支共最多頂到半年左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞