大家醒下 中共正一步步想推向屠城結局

460 回覆
1173 Like 95 Dislike
上星期一8月5日 林鄭記者會上一番話
代表香港政府對反送中運動嘅處理 正式被中共接管 由中共全權處理

第一步
全國宣傳機器開動 全力抹黑香港人
抹黑反送中運動

將兩百萬人嘅民意 抹黑成港獨革命 令香港人成為叛徒 中國人嘅敵人
推翻民意嘅正當性 製造借口從而莫視民意

第二步
製造仇恨 挑起紛爭
8月12日 機場就係一個好例子
唔帶記者證 持旅遊簽證來港 到機場集會扮記者拍攝
明顯係中共嘅線人 被捉之後 不斷挑起紛爭 還希望有人打佢
幸好最後並無發生嚴重暴力事件
當中示威者 有冇中共嘅人搞事 我相信有

事件嘅目的 就係製造中國人被香港人針對 並暴力對待
令香港人成為中國嘅敵人 製造仇恨
令屠城 得到中國人嘅支持 得到正當性 即使有傷亡 亦視作抵死

機場事件會不停發生
8月15日 now TV亦發聲明指有人扮記者係示威者當中拍攝

最後一步
仿效盧溝橋事變 製造中國人在港受到傷亡
中共有借口話香港失控 之後會屠城 大搜捕
香港法律失效 中共講嘅先係法律
全部參與過遊行示威嘅市民
將變成反中亂港嘅極端暴力份子 成為大魔頭
一旦發現 即可以即場處決
之後中共會接管香港 成為第二個新疆

我哋首要任務 係加強反送中運動嘅正當性
8月18遊行 要絕對和平
我建議可以帶區旗去遊行
我哋要展示百萬人嘅民意

中共會派人從中搞事 肯定會發生
我哋要準備索帶 當中共黑社會出嚟搞事時
我哋除咗反抗 仲要用索帶控制場面 減少暴力 公開展示暴力嘅係咩人 受咩人指示
和理非極需要勇武派嘅保護

此外我哋要準備好鏡頭 用真相對抗抹黑

對於警察
雖然你哋受到嘅壓力好大 但係毫無疑問你哋正在被人利用 最後屠城開始時 你哋會被遺棄 你哋嘅親友亦可能會受到傷害

對於相信 抗爭無用論 見好就收論嘅人
我要提醒你 區區一個只有700萬人口嘅城市
就足以驚動中共嘅神經 動用全國宣傳機器去對付
中共並不是你想像中強大 並不是絕對權威
正正是兩個月來不斷抗爭 人民嘅話語權正不斷增長

我哋嘅抗爭 不是立竿見影 但是絕對有效
香港人 加油!
聽日集會跟我一齊叫 :

Bno become bc now!!
推推
所以咪要多啲人做
#我係護旗手
和平就會勝利!
【英重量級議員 促給港人完整英國國籍】

// 英國下議院外交委員會主席圖根達特(Tom Tugendhat)呼籲,政府應給予香港人完整的英國國籍,作為與北京對峙的一種保障。(法新社)//

// The UK should give Hong Kong citizens full UK nationality as a means of reassurance amid the current standoff with Beijing, the chair of the influential Commons foreign affairs committee has argued. (The Guardian)//

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅take返Hong Kong
Postal code 就打000000 或 N/A
British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
制服左唔好暴打
要冷靜
係揮都揮美國旗

區旗? 不了
夠疆咪屠城 攬炒
不如大叫光復一國兩制
應該Give BNO full citizenship.
推,818 見
無錯 搵物件隔開
如果射殺拿美國旗既人,美國人見到會發生咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞