失戀用左幾耐復原

332 回覆
65 Like 10 Dislike
絲打,希望你盡快搵到個愛你既人啦
感動自己會孤獨一世
我都祝福你
我都有好似你咁既諗法因為我自己成日都會亂諗野同諗野勁灰既人。

衣家我會盡量做多D自己鐘意做既野, 盡量希望令自己開心D。

唔好咁快放棄, 緣份既野冇人知
我本身算係樂觀既人 失戀後就每日好灰好負面
都沉左兩個月喇 冇改善過
緣份真係會發生係我身上嗎
我同你都一樣失戀之後每一日都好灰好唔開心, even 過左年幾但原來未完全放低。

我自己都係做下運動增值下自己。 參加多D活動識多D人同多D搵FD約黎減低寂寞感。
失戀後 發現自己原來冇乜朋友 好孤獨 所以更加容易諗起佢 放唔低
巴打係參加咩活動 可以識多啲人
我同你係全完一模一樣, 拍拖果時將所有時間精神放哂係女朋友到。佢已經成為你生命同生活既所有。

但當你一散左之後就覺得自己身邊一個朋友都冇, 想搵個朋友傾都搵唔到, 覺得自己圈子勁窄。我開頭都覺得自己社交係出現問題。

我都係Keep住搵番已前D舊同事、舊同學得閒約出黎食飯
gathering。

有時得閒既話會上下D course咁希望識多D人, 例如之前報左個非暴力溝通既Course學下點樣可以提升下溝通技巧咁

或者你有某D特別興趣咪報D興趣班咁,例如學下樂器, 日文咁
我都係咁我覺得upgrade自己照顧好自己很重要的!
一模一樣 冇左佢 個世界好似冧左咁
得閒真係要報下啲興趣班先得 識唔到人都叫消磨下啲時間
冇錯丫, 成日咁諗番已前真係好哂時間。盡量搵D自己鐘意做既野消磨下時間

衣家我會將D唔開心既情緒轉化不斷去keep住係咁做運動

BTW絲打你幾大?
拍得嗰半年都冇 但係係毒撚初戀
但要覺得呢世溝唔番咁正嘅女仔
日日ff 緊復合
殊不知自己做左煩膠
煩撚到閪咁

但散左真係越黎越覺得好撚鍾意佢
不過同時又唔明白佢
或者話佢冇比我明白過
俾人玩左一年
復原又用咗一年
same過幾日諗返先發現自己原來冇咁瀟灑
唔知點樣再愛下一個(如果有)
Same
拍咗幾耐?
短過兩年
我都係
冇得過, 何來有失?
哈哈我下個月都25。我都因為個Ex 衣家好多地方都唔敢去怕觸景傷情,寧願兜路行或者直頭唔去。有啲comment friends都冇再搵驚又再提番起佢......
直到見到佢拖住第二個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞