[校園] 《再見了,還會再見嗎?》(2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
雖然我推唔到
即將深夜推一推
瞓過龍
強哥你真係好蠢
朝早有咩搞
yes chef
都唔可以話係
食女?
做咩姐
強哥早晨
早呀蟹柳仔
枉我咁信你地,個個都滿住我
枉我咁信你地,個個都瞞住我
我都係尋晚先知
青豆sir重要呃我話唔係佢
有日媽媽早放返咗屋企,但係我唔知道。

咁我一返到屋企就當然想休息下先啦,咁咪去彈琴囉。

作為一個正常人,就緊係會趁屋企冇人做愛做的事啦。

係,之後我就好似平時放學咁喺屋企彈啲流行曲。

彈彈下嘅時候發生咩事? 相信你哋都估到啦。

「點解你會喺到彈啲咁嘅歌?」媽媽好大聲咁問我。

聽到呢句嘢,心知不妙。

「你份譜喺邊到嚟?應該唔係屋企print啦」媽媽用比啱啱更重嘅語氣問我。

之後我就好似食咗誠實豆沙包咁,將所有嘢和盤托出。

「我會認真考慮下你以後仲有冇得學琴」

都唔知怪得邊個,一日都係自己唔小心,先會搞到琴都冇得學。

就係咁,所以星期六就變咗做完整嘅温習日。

唉,不如講返啲開心嘢啦。

前排我咪話想join 合唱團玩嘅,咁上星期我就去咗佢哋個試音啦。

「各位同學,首先歡迎你哋出席今日嘅試音。我哋嘅試音好簡單,完美地唱一次校歌就得。不過機會得一次。」負責choir嘅Miss對我哋講。

估唔到個試音竟然係唱校歌,我一聽完就笑咗出嚟。

用校歌做試音真係聞所未聞,原本仲以為會試下我個音域有幾寬嗰類嘢。

「下一位,張轟浩同學,麻煩入嚟」

一入到去,我同個司琴(負責彈琴嗰個人)都瞪大對眼望住對方。

真係估唔到,個司琴竟然係阿天。

係喎,未介紹邊個係阿天。

阿天就係嗰個喺廁所睇住我喊,而且喺陸運會跑得勁快嗰個男仔。

「冇諗過你個gay佬竟然會唱歌喎」阿天笑了一笑。

「我夠冇諗過好似你咁嘅怪人竟然會識彈琴啦」我回應。

「唔好傾計喇,快啲開始」負責嘅Miss對我哋講。

話晒我有咁多年經驗,呢個試音對我嚟講就緊係輕鬆啦。

完咗試音,阿天主動嚟撩我傾計。
純追文嘅讀者記得開追故模式

或者一齊傾計都得㗎
冇事 今朝準時起到身
有gay嘅情節

你都有飛機啦
曉G
我咪放返條link比你囉
新讀者留名
講真你唔放link我真係唔會過黎
強哥早晨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞