[校園] 《再見了,還會再見嗎?》(2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
呷醋先好玩
我都覺
要打情罵俏
氹女後宮王 大仆街樓豬 Feat.11Sir 紫lm學嘢
剩返落嚟嘅半個月我都冇再揾過小雲,一嚟唔想阻住佢準備考試,二嚟嗰日俾Choco話一話,我都冇乜膽再行過去。

即使呢排我冇再揾小雲,課室呢排都仲不斷有閒言閒語。

「為咗成績好啲而放棄自己女朋友,咁嘅人都有嘅」

「你睇下佢一腳踏兩船,而家溝到Zoe就完全同小雲絕交」

「都唔知小雲有冇蝕底俾個咁嘅人,如果有就慘喇」

難聽嘅說話一日多過一日,甚至傳到連班主任Miss Chu都知。

今日Miss Chu喺班主任課終於忍唔住出聲。

「相信同學仔最近都有聽過啲傳聞,係有關我哋班同學之間嘅關係。」

「我對呢件事唔係好理解,真定假亦唔會去求證。不過希望同學仔之間要互相尊重包容,大家相親相愛幫助對方……」

都估到又係呢種大愛言論,講完同冇講都係冇分別,但最令人嬲嘅係嗰班人嘅回應。

佢哋不斷你一句我一句咁回應Miss Chu講嘅嘢。

「我哋不嬲都咁關心張同學㗎喎」

「Miss Chu 講得啱,我哋一定會互助互愛」

「聽到你哋咁講就放心晒喇〜」Miss Chu回應大家。

轉眼間就考完試,今日係派發成績表嘅家長日。

睇住我嗰班啲人平時喺學校就天不怕地不怕咁款,一到咗家長日有屋企人喺隔離就一反常態扮晒死狗,呢個場面真係好好笑。

好緊張,到底我今次會考成點呢。

自問都已經盡晒力去温,加上今個學期又有Zoe教我,應該成績點都會進步嘅。

「下一位同學可以同家長一齊入嚟喇」負責我嗰班嘅Prefect叫我。

Miss Chu:「媽媽你好,我係張轟浩嘅班主任Miss Chu」

媽媽:「Miss你好,想問下我個仔呢個學期嘅成績點?」

Miss Chu:「佢考得好好啊,今次都係全班第二,全級嘅名次就啱啱好入到頭二十。同上學期相比中文就退步咗,不過其他成績都有進步所以就名次都升咗」

聽到Miss Chu咁講我都安心啲,起碼大部分嘅科都係有進步。

媽媽:「Miss,我想問下我個仔同第一名嗰個差距幾多?」

Miss Chu:「媽媽唔使太緊張,班第一名嗰位女同學完全係超晒班。除咗數學係全級第二之外,其餘每科都係全級第一,所以唔使特別同嗰位女同學比較。」

Zoe又會高分到咁嘅……係咪偷睇過啲試卷㗎……

Miss Chu:「不過,我有啲成績以外嘅嘢我想同媽媽你單獨傾下,要麻煩張轟浩出一出外面先」
咁就唔錯
入咗嚟未
睇緊
好羨慕
會返嚟㗎
「都唔知小雲有冇蝕底俾個咁嘅人,如果有就慘喇」
中一會咁講咩
唔係青豆蛇

不過而家有文喇
期待下篇
氹下氹下先開心㗎嘛
係咪太多女 同媽媽報串
都估到個老師會報串
@11 sir
識玩
唔呷下醋邊有得氹
諗到都開心
我毒撚嚟
Zoe都去人地屋企過夜
咁快 要等今晚喇
可能Miss都想入後宮呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞