醫管局 暨 政府 廢青討論區 28

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
kec
係咪即係主要幫手處理clinical research既申請?跟會即係幫佢地約開會定跟exhibition果d?
唔該晒巴打
應該係開會睇IRB, 服侍班老闆
每年有D 時候就去搞下FUNCTION 每年教書
教一樣0既野
同埋同下面D人執文件
執CD 文哩批文到期要更新

D 醫生開會時間可以好痴線

鳩報左幾份 依家搵唔返個job duty 所以想請教下各位巴打
如果你bring up到有以下經驗:
-約開會 跟開會
-識做research
-有跟開application

相信有幫助
唔該巴打
依個post算唔算伏?係咪要狂ot?
明白 唔該晒巴打
見佢有個written test 係咪應該都係簡單野 可能幫手約人開會咁?
唔敢講, 因為個個CLUSTER 唔同, 我同開會班人唔熟

其實我估, 開會都唔會成日開, 邊有咁多野要審
雖然一開真係睇人頭, 可以好瘋狂
我亦都識1D 醫生係只要5點半就一定會係停車場見到佢地

同埋D人都知, 除非你寫D 野勁ON9,
如果唔係都係過過過
一般正常醫生寫野係冇可能ON9

所謂開會, 都可能係一個橡皮圖章吸撚晒佢
你睇得熟就睇係有冇膠野發生
之後就吸吸吸

不過, 你要預左哩個位真係好撚悶
同埋轉唔返出去
除左文書SKILL, 其他HARD SKILL 你係係外面幾乎完全用唔返

通常都係幾大類
一係考你投訴信 or any possible reply to address the letter
幾年後既你
How would you exercise your job or what do you think of your dob duty

類似咁 中英都有可能

所有interview 特別係EA1
都應該有兩輪
1) written
2) face to face interview
聽落好似實際無咩野做咁
咁依個位會唔會話好難再升?
唔該晒巴打解答 會再好好研究下你講果幾樣野
唔清楚, 不過我估佢地知你轉唔返出去
唯一HARD SKILL 搏到就係做RA, 或者CRA
渣春袋味甚濃, 我估好難升

我識之前朋友得力助手攸SECRETARY, 如果唔係轉工,
做左8年都冇得升C3, 都幾撚慘
同埋HA 出晒名洗人洗到盡, 都唔洗咁咸濕話冇野做

有CA 唔做去做HA, 痴撚線之最高峰
明白晒 唔該晒benz巴
聽到都覺得好撚灰
見巴打講到咁都唔知見唔見好
如果in完有offer 但reject左會唔會影響之後係果個cluster見工架?本身想試 procurement多d 如果唔會有影響都可以見下當攞經驗 唔該晒
PROCUREMENT 又係好出名架啵

你做咩入HA 先? 你FG呀? 定係私人西工想轉入黎
你諗清楚先好入
知呀 三巨頭嘛
私人工 本身都有接觸過ha procurement 好似唔係想像中咁差
但可能做落先知中伏
咪試下囉,一個月內唔啱可以即走
呢個位可以升EO II,近年開咗唔少位,個人覺得有一定發展潛力
嗯嗯 其實想有個offer係手再睇有冇其他機會所以先咁問
因為驚簽左約冇返就走要賠錢
可能巴打你適合做A&E
試下做 唔掂再走都未遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞