絕不道歉,冷處理機場衝突,但私下感謝旅客耐心等候

6 回覆
4 Like 0 Dislike
道歉表示你都認為自己做錯,感謝人地付出耐性等待係OK,而且唔可以公開做。

一道歉就失去正當性,絕對唔可以出嚟道歉,感謝所有旅客嘅耐心等待就夠。
機場衝突需要冷處理,公安就保留材料日後清算
陳雲:
做錯事不道歉,是違反道德的啊。這個當然,但我們不是在小學課室,由班長和班主任裁判,我們是在戰場上,警察、法官、電視台、報紙、觀眾都是中共的人。你道歉,對方就有材料展開政治謠言宣傳,而且要求你再為其他你無做過的事道歉(例如毆打北京記者),之後你拒絕,他們就向你開火射擊。做錯了事就馬上走,不是道歉!普選勝利了,在民選元首認為安全的情況,才為以往的錯失道歉,道歉也是元首來做,不是民眾來做,賠償也是用政府的錢,不是民間眾籌。
又有食藥喎
今次同圍稅局唔同!
今次係發生咗黑警臥底後,大家可唔可以醒少少?
我地揸住咁大嘅籌碼,點解唔識用?
唔好成日諗到抗爭係咁高尚,甚至要企喺道德高地。
要記住政治係好黑暗,你仁慈只會換來對家嘅殘忍對待。唔好成日諗住用愛可以感化到班人渣。

歉唔需要道,但要檢討!
【重要通知】抗爭不割蓆手冊
https://lih.kg/1470153

請參閱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞