818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
原本射眼件事應該會多左人出
仲有幾日, 做多D宣傳
仲交波 依兩個月交左好多個啦
個政府根本已經漠視民意 幾多萬出黎佢地都唔驚
要抗衡就一定要對佢管治造成實際影響 唔係人地當你臭四炸
7月開始咁多遊行,反對唔反對都好,有邊次嗰日係和平散場先
真心唔該比返個遊行和理非玩,今次再勇一家大細你叫人點出嚟先
100萬同200萬人都得

點會唔得
宜家要政府回應呀,雖然政府一定唔會回應
但你勇武, 政府就屌你暴力
咁我地就製造唔到政府唔回應我地既畫面
明唔明?
過左deadline再唔回應先升級啦
好嗎?
up
又好多人出黎勇武咩
如果818一勇武 和理非就割
咁可以睇得出不割蓆呢句口號幾咁偽善
令運動成功嘅 絕對唔係呢啲咁易就拎割蓆要脅人嘅一小撮和理非左膠
又dead line
deadline 咗幾多次
係咪要畀佢拖到十一
發夢食過幾次催淚彈。
其實次次都傷唔到黑警,前期一放催淚彈就散。到宜家有滅火隊,黑警一衝,我地都係散。

唔係話勇武派無用,勇武派嘅作用唔係要傷到黑警,而係令黑警做不合理嘅事。

例如
612嘅過份武力,令政府停止修例
各區放催淚彈,亂拉街坊,打頭
811 射眼

每件事都係用前線嘅血換番黎。落力宣傳先對得住受傷嘅前線。所以不如咁玩

勇武>黑警射眼>宣傳黑警射眼>勇武

818全民紗布遮眼遊行,之後散水瞓教。少1日勇武,換黎嘅係819各傳媒集中報道遮眼遊行,個個人都知黑警射盲左一個女仔集眼。

唔想個女仔白白無左隻眼
你勇武左成個月啦 比返次和理非遊行得唔得呀
政府 : 200萬人 出黎都無改變,50萬人 我怕你有牙?
818 勇武既休息下 出黎同和理非一齊行
政府唔理既,先set deadline再有行動

咁先可以有成效又得民心
咪係囉 818完左 林鄭唔回應 係溫層 文宣 醞釀下
之後先黎料 勇武真係停一日都唔得? 而且仲有鬼
818鬼帶頭搞事 好易波及和理非被捕 變成下次更加無和理非出
出面 和理非根本分唔到係鬼定係自己友
嗰啲係左膠,唔係和理非
fine
有帶腦....
交個波比政府係做比全世界人睇

唔係我地暴力
係政府武力鎮壓
你唔撚係諗住個政府會818當日回應啊?
當日唔回應就勇武佢?
on9

唔撚退,唔撚割,齊上齊落,共患難。
補充返 對管治造成實際影響唔一定要勇武
好似今次咁和理非癱瘓機場都得
但諗住出黎行下表態就可以改變政局 唔好咁天真
計返比例囉
不分化
宜家唔係要政府聽
而係要證明大部份香港人冇同之前一連串勇武割蓆
大部份香港人仍然支持我地,同我地企同一陣線
亦係為之後大規模行動升級打基礎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞