818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
士兵都有分見到女村民就強姦 同只係對敵人衰
團結一致 穩定軍心 係唯一出路!
不割蓆!不分化!核爆都不割!

唔好再問割唔割 支唔支持!
黎到今時今日 死左幾個手足都仲問?

留守機場 做文宣 不捉鬼 只接機 不阻飛!
一定有人衝
已經有一班仇狗撚
有咁多和理非掩護
衝就衝撚硬架喇

不過次次都係衝去比人打
818個重點係話比政府知經過左咁多衝擊 大家都係係無割蓆 勇武在於心態 和理非=勇武 勇武=和理非
好啦
咁好做
我都做和理非算
反正最後贏係一齊贏輸係一齊輸
點解要付出多咁多
唔值
慳返啲假旅行算
五十萬和理非出屌柒婆、撐勇武
如果我地有共識果日唔勇武,咁到時有鬼煽動就會一齊阻止佢,佢想煽都煽唔到
又係呢啲扮/真唔聽人講既極端勇武
終於有人提返呢樣嘢,我哋一直喺同溫層呀
認同,推你
唔去前線和理非有咩可以做?

copy & paste #要廣傳
好多人未必會去最前綫
#自己盡做自己✅

你可以祈禱。✅
你可以做鍵盤戰士。✅
你可以做文宣。✅
你可以做翻譯。✅
你可以不停手動傳。✅
你可以簽哂九百幾份聯署。✅
你可以每15分鐘report 啲仆街pages 同fake news.✅
你可以去坐機場。✅
你可以為下次全港大罷工做定準備。✅
你可以取消哂啲中資戶口。✅
你可以唔幫襯中資。✅
你可以唔幫襯盲挺港共嘅舖頭。✅
你可以唔消費。✅
你可以㩒晒啲錢出呢,買晒外幣。✅
你可以將mpf 啲大中華同香港基金轉走晒佢。✅
你可以周圍捐款。✅
你可以學定自衛術練定短跑準備行前一步。✅
你可以教育你既下一代要分是非黑白。✅
你可以將自己變成流動連儂牆✅
你可以罷課✅

#歡迎手動傳
#諗到乜自己加
講就講左個情況啦
勇武係要咁既佢地揀
反正輸就一齊輸
佢地唔聽講都無計

咪由佢地由自己打起
亦都由自己打走
818全民紗布遮眼遊行
Push
咪俾8.18俾和理非佢地和理非次 一方面塞住政府把口 依家就和平集會左喇 肯回應我地訴求未
如果佢地deadline前冇回應 就可以大條道理升級勇武 起碼等人覺得我地唔係一味衝都會和平
如果你地覺得打狗重要過成功既你地繼續唔

無人阻止你地
我只係提出意見
政府就係賭我地忍唔到手,你睇下林鄭講完時代革命後幾咁風騷,因為佢終於諗到計統戰大陸,保住自己
真心好撚心傷心灰

聽一次都要被屌

同林奠有咩分別
你可以絕食
你可以路中心壞車
Well said, 打少一日會死咩?! 你打左咁多日又得到佢地乜野咁好嘅回應?! 你認為818行完打,同5大訴求嘅距離會近D咩? 我唔敢講行完和平散去係咪會近左,但打左兩個月啦,你認為今次818打同之前每一次嘅打又會有乜唔同? 情況膠住時,做乜唔轉下玩法呢? 況且過左兩個月,時機都完全唔同左,或者會有唔同結果呢,只係霸佔你一日時間,咁都唔得?!
你會錯意
係要等班狗打醒啲琴日拉人鏈保護公安嘅左膠
818最好就一個前線都無
俾班左膠直接面對面感受下popo平時係點
都啱
佢哋無落過前線
手足 甩牙 爆眼 腦出血
佢哋根本唔上心
先可以咁撚風涼
要等佢哋受下先得
你諗下,可能69/616有個70歲阿伯行出黎支持,或者一對父母帶佢仔女行出黎支持(屋企無人照顧真係無計要焗帶),最後係和平地行完全程。

但係近排每次遊行都會勇武收場,而且唔係好似69/616咁勇武和理非分開場地搞,而係混埋一齊搞。

講真人地幾十歲,或者帶住小朋友,真係怕有咩突發事發生走唔切,都好合理。結果佢地遊行唔敢出黎 (但唔出黎唔等於割蓆),除左係屋企屌下政府之外乜都做唔到。

而家818就係想俾個平台呢類人出黎行,證明俾政府仲有建制派睇,今次抗爭仍然有大量民眾認同同支持,而唔係佢地幻想中,「暴力」抗爭令和理非割哂蓆,只要KO「暴力」份子就可以解決問題。

所以,至少我地先向外界展示,我地連登已經取得一個共識,就係當日係會完全和平遊行,俾個平台呢班可能係「無撚用」既和理非出黎。無論係咩理由唔敢行出黎,老又好,有仔女好,定係純粹細膽,俾個機會佢地參與返件事。

我相信呢D人不在少數的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞