818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
請減少使用“勇武” “和理非”等標籤直接指代人
大家都係手足,用呢啲形容行為嘅字眼去指代群體好易起分化作用

試下說 勇武手法/和理非手法
任何手足都可以唔同場合,用唔同手法做事架

請不要說推,說
721 811
818我會上街
不分化 不割蓆
唔做捉鬼敢死隊
勇武唔駛急 不過我覺得其實無分勇唔勇 出黎做和班非
我換個方式講. 打war game 都有分兵種. 你唔會派d medic 上去前線打. medic 係前線訓低晒, 步兵無support 一樣收皮. 你擺medic 前線, 佢又唔跑得, 佢冼低俾狗咬, 你救佢定唔救? 你救佢就有機會前線步兵都一鑊熟.

每個兵種都有佢既位置. 你要求個隻兵種唔係佢地做得黎既, 你局佢升級係一鑊熟. medic 係支援, 佢地再升級都仍然係一個medic.

medic 定兵都需要大家. 但係medic 唔會叫d 兵升級去醫人, 同樣兵都唔會諗medic 揸支槍係前線跑.
勇武力量所在,可以以自身力量直接保護身邊人;而和理非力量所在,係可以以溫和行動去感染身邊人。
行動到呢度,要政府跪,唔單單單靠一方,勇武抑或和理非兩者可互保,何必分化?但係兩者同行有時會有反效果,例如俾敵方滲入,而且人心難測,本來人就有私心,唔可能要求烏托邦,因為世界冇完人。依家冇大台,對家後台裝備太強,如果今次只係和理非,佢哋都出水炮車,出實彈,你哋再諗下一步要點做, 好冇?
和理非放手交俾勇武時,核爆都唔割,亦請勇武放手交俾和理非,就算得不到成效,只係一日,你當休息補血又好,當重整思緒都好,和理非要CONNECT 淺藍,或修補某啲失去咗嘅嘢,請你哋勇武放心交俾和理非吧!
勇武同和理非都冇用
因為一個訴求都未達到
得未?
又話冇大台
依家就自己整返個出嚟
我有2個女
次次行出黎
接放學
有錢捐錢
再解釋下你地行動
罷工有罷
812有出機場

你重想我點升級
你咁做重複30年都一樣, 重複行為咪重覆結果
呢幅圖害撚死咗好多人!!!!
和理非你地根本就無升級過!!!!!!
持續罷工罷市擠提都唔肯做, 坐下行下咪比人冷處理囉
事實上,勇武只係想二百萬人同佢一齊出嚟勇
唔肯嘅只會屌你
而加既勇武係黑警黎
大家有晒共識 班黑警仲on99
組織同參與大罷工
有用過你次次出嚟行十萬倍
依 d方法有用
長期三罷有幾多人做到
家下擺明要勾結外國勢力幫手

叫停一次勇武都要咁
點叫互相尊重支持
勇武 》 和理非
好野
你呢下好離地下wor,靠積蓄養全家,你不排除左人地日後搵唔番之後咁既job post,經濟條件咁好既職業,尤其你係俾人炒,其他僱主點睇你?

同埋無人話勇武唔駛開飯,正正就係因為咁,所以咪先點解唔係咁容易做到長期罷工,你唔好下下要所有人忘記佢地家庭basic need走出黎嫁wor。再者,一個香港個幾百萬有幾多呀,真係二百萬人,一人都係損幾蚊
唔好再嘈 818 一齊上街
之前最好唔好有行動住
我求下所有勇武手足

818和平遊行和平集會

完全唔衝突所有人安全返家

好唔好? 就唔衝一日咁多

好多和理非都驚唔知衝突幾時發生

選擇靜觀其變唔出黎

大家可唔可以應承我?
公安都係咁保護啦
點解popo唔使?
要做好民意呀
俾人知道我哋唔係暴徒
叫人唔好再嘈
之後叫所有人跟你講法去做
咩玩法
想問家下前線勇武係唔係覺得有自己夠曬

聽一次都唔得

係咪屌撚走曬人
我自己同班fd呢幾個月 就一直企前線 遊行有去 勇武有去
捱警棍 食煙食胡椒咩都試過 其至有個fd琴晚話想跳樓
但我地從來唔會講咩和理非垃圾 值唔值為佢地做咁多野
係我眼中出得黎既就係自己人 愛香港既 佢地想搞 我地咪當休息 行下冷靜下

你自己諗清楚自己講野分化
叫一次姐

好過份嗎
Push

818靜默遊行 將成件事fou落個女仔到
而家個個淨講公安單野 我地冇左隻眼個手足點啊?
我地先係受害者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞