818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
明白會覺得和理非冇用
但之前都勇武過好多次 而家五大訴求都係一樣都冇
可唔可以今次試多次和理非
有用最好 冇用就和理非都會諗係咪要勇武
唔該考慮818純和理非 咁先可以見真章
辛苦晒
咁咪大家各有各做 你理得人行完搞咩姐
我和理非無勇氣行前線都一直係後面支援你地

我睇到真係好撚心傷囉

一直係兄弟爬山
到家下好似我地阻你地
勇武和理非係相輔相成,去到今時今日而唔係100%勇武嘅功勞

而家現實就係69和理非曬到馬,call到大部分人出黎,但林鄭wfc,先造就到612嘅勇武。

你諗下如果成個運動以612做起步,林鄭嘅回應就唔會係noted with thx依啲非強硬嘅回應。佢一開始一定會以強硬態度去認對,如果係咁我相信送中而家已經過咗。

希望你理解到我講緊啲咩。
班友失開憶, 次次有咩事就屌勇武派, 講到好似所有野係和理非一進場就會爭取到咁
完全忘記每次政府對住和理非都係 wfc 態度
講咁多都係唔肯行多一步
三罷不合作
難怪咁想818出嚟行啦
根本係用嚟滿足自己嘅抗爭心態
想自己覺得自己做咗嘢
想問心無愧

根本唔係想贏
Push
咁咪各有各做
和理非唔可以站係道德高地屌人地失民
但自己永遠重覆失敗行為架喎

上面講得啱, 罷工罷市擠提先係回應
再搞和平遊行只係註定比政府冷處理
想講講,唔好以為再黎一次真真正正「和平遊行」係無用!

依家政府、藍絲、所謂的中間派的香港人 (以下稱為對家),不斷都只有話黃絲的,只有破壞,點解唔可以和平去表達訴求。

6.12 後每一次,每一次,真係每一次,和平遊行後都要出來衝擊,把整個焦點都去左衝擊,俾對家有話柄,話又是出來攪破壞。

既然,對家不斷說點解唔可以和平,話我地只有破壞。好!就黎一次真真正正只有和平的遊行,剁佢地棚牙。就俾全世界知道,我地香港人仍然理性的,會和平進行示威/遊行既活動,以表達對政府既不滿。再一次和平遊行,過百萬人上街,林鄭你仲有咩野講?對家仲有咩野講?佢地必然啞口無言!

「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你好回應我地訴求啦。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班藍絲仲有咩野講呀。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班所謂中間派的,睇下政府有咩好回應。」

仲有,不此忘記!遊行,是有好多好多,平時不方便出來的人士都可以出來。
小朋友啦!傷殘人士啦!行動不便的老人家啦!好多好多。佢地都好想企出來表達不滿。
和平遊行,係俾佢地出埋黎既最好方法。

勇武的青年們,不是叫你地停手,記住!不是叫你地停手。只是叫你地 818 忍忍手。
818 就好似機場第一日既運動咁!大家一齊去做和理非。可以嗎?

無衝擊!無破壞!我地要對家口實,啞口無言,無話可說!
再一次真真正正和平遊行後,政府仍無合理既回應,再暴力抗爭,藍絲和中間派的,仲有咩說話可以講?

俾番次純和理非出黎
拉攏番攰既和理非
成功最好 政府再唔回應自然和理非會升級
轉一轉方式啦
你要明白和理非已經升級好多
佢地心理關口已經升好多

到今時今日重撐前線
真係要衝過好多心理關口
成版熱門連登post 屌勇互又扮睇唔到
返左工仲有咁多人?
原來勇武人數多過警察
真係夠膽話自己升咗級
會唔會太厚面皮
可唔可以唔好再屌和理非冇用
有人屌勇武 就比人話係割蓆 咁你屌和理非唔係
其兩個月以尼和理非好多行動
但每次個fou都會去左之後既衝突
政府就可以大條道理剩譴責
三罷民航罷工個d其實可以好有用
佢地係香港經濟命脈之一
但有冇人講? 因為個個媒體剩係關注個晚既衝突

個運動和理勇武缺一不可架
冇左邊邊都唔得
冇左任何一方都唔得
而家有既暫緩係大家共同努力出尼
分化撚
關我地撚事。無問題都好和平 咪撚柒咩勇武唔勇武
和理非唔和理非
唔該佛系求雨派 唔好 騎劫和理非
出嚟行下坐下只係重覆緊失敗行為, 得到同樣失敗結果. 你唔支持勇武嘅話

應該升級係搞持續罷工, 罷市, 兌美金擠提
而唔撚你出嚟叫口號同叫勇武休息
重覆行為只有重覆結果
停一停諗一諗 BE WATER係點解
你知唔知71好多人見到想割話唔贊成嫁
假如用五大訴求作結果黎睇
唔使嘈
勇武同和理非都無用
等美國黎救

陳雲:中共在機場引誘香港示威者犯錯,破壞我的中場休息的策略。我提議中場休息、暫停武力衝擊,改為文宣與和平展覽,是要定格在星期日晚上香港人的純粹受害人的境地,之後交由國際社會支援香港。
如果示威者偏偏要破壞我的策略,那我只能任由他們。你們如果在期間逞強而打傷打殘了警察或黑社會,現在援助了香港的外國政客將會很尷尬,往後也不必期待人家放心來聲援你。你等共產黨直接統治吧。
今晚,特朗普總統用推特宣布中國調兵接近香港邊境,他在製造中共大軍壓境的局面,方便美國介入香港,故此各位必須稍安毋躁,不要輕舉妄動。
機場的環境,眾目睽睽,三層樓的觀眾在看着你,沒有街角暗巷,你打人的一舉一動都被拍攝和頂證,是中共用苦肉計來引誘示威者動武,彼此泥漿摔角,大家打個和,令到無人佔據道德優勢的好場地。
我也是那麼一句,你要逞強,可以過羅湖那邊打中共的,毋須留在受到若干殘餘英式法治與國際監護的香港。你留在香港來鬥爭,本身就是一個策略的決定,那麼為什麼你不聰明一點呢?香港建國之後,你要打中共,可以參加軍隊來打。忍耐一下吧。
佛系抗爭大師
和理非點會冇用,可能係最有用,而家政府個弱點係經濟受損,如果識玩和理非係最大威脅,塞機場,全民提款,金融抗爭等等
坦白講,而家就武力升級都冇用㗎啦,係唔夠差佬打㗎,就算你打贏後面仲有黑社會,大陸人,仲有解放軍,點打?最多令差佬出醜比人話柄,但我哋損失都好大,好多人被拉好多人要坐監,仲有受永久傷害嘅義士,真係值得咩
好多出黎遊行嘅都係一家之主,爸爸媽媽,平日要返工撐起頭家,做到嘅野就真係只69 616 818依啲日子出黎遊行。無遊行你叫依啲人點參與成個運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞