818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
大家記住現在要鬥既係共產黨,佢地唔會你衝幾個月就可以搞得掂,要大家齊心用唔同方法先會成功,你睇下今個星期,班黑警既做法都唔同晒啦,我地都唔變,好難成功,818就和理非非一日,睇下係無衝突之下,林奠可以講d咩,唔好話69同616都試過幾百萬人上街,政府都無回應,69直到今日,之間已經發生左好多野,69之前,點會凌晨重有成千街坊落街屌黑警?但現在真係有,重要可以幾區一齊出,所以今次百萬人遊行完,局勢都唔會同之前一樣,因為大家確實係變左
agger樓豬

勇武個日可以抖一抖先

818正苦都唔理訴求就大條道理再衝
可唔可以比和理非「虛偽」一日咁多?

可唔可以配合?
要求一日和理非
勇武都話唔得
請解釋你從可見得無勇武,送中過左呢?
唔用鳩行囉
遊行
ok?
咁我講嘅內容呢
其他當睇唔到?
定係你反送中嘅決心就淨係支持到你係假期去遊行一次
其他任何升級都唔肯做?
係嘅話我只可以講我好失望
要打咪打囉
要打嘅話就唔會出
反正大家都唔係要民意人數
係要撚狗
和理非無所謂 死線過咪一齊升級囉
人有人衝
罷工既罷工
路中心壞車又好
絕食又好
agger,冇200 萬和理邊有咁多勇武?
可唔可以比機會和理非一日咁多?
可唔可以?
因為你哋要求個一日又係淨係做啲行咗十幾年都無用嘅遊行囉
幾時肯跟上嚟升級呀
行咗咁多次仲係行
陳雲:機場的事,絕對不要道歉!同大家講下謠言戰術,rumour tactics。因為謠言需要用民間文學和民間藝術形態,故此是民俗學的學術研究題目,我在德國讀書的時候,研究過二次大戰的謠言戰術,納粹集團及英美盟軍也用。

示威者在機場犯錯,滋擾旅客,拘禁北京記者,阻礙警方救援,是否要道歉呢,甚至要做圖道歉呢?

你以為你的對手是無權力而任你說有食藥、無食藥而恆久寬恕你的學者陳雲嗎?你的對手是謠言高手中國共產黨,殘酷狡猾的獨裁蘇維埃政府。你的一個錯誤的舉動,足以引發共產黨派武警團進入機場維持國際航班的秩序——在香港警方的邀請及授權之下,香港警方可以將中共的武警納入香港臨時編制的。中共的武警團將文明禮貌處事,國際旅客也會諒解。一旦武警團進入香港警察編制,香港就進入烏克蘭模式,但我們不是烏克蘭人!這個要知己知彼。我們很多人準備放棄香港移民的,也有外國護照在手。

中共造謠沒問題,他們自己人也不信的,只是服從淫威。香港示威者的道歉,就是自己承認錯誤,不打自招,給了中共堅實的材料來做宣傳,那麼不單止大陸人會信、香港人也會信、國際社會也會信。你水洗都不清,因為你往自己身上潑污水!

好彩機管局裡面有聰明人,昨晚懂得申請法庭禁制令,救了示威者。請停止機場的無聊滋擾行為,改為在市區球場公園做和平集會和展覽,請外國領事做監護,遇到中共特務滋擾就散去,由得他們在外國人的親見之下破壞展品。領事走了你就散去,不要佔領,不要過夜。出事的。

https://www.facebook.com/589657224/posts/2833099880094654/?substory_index=107
家下係要5大訴求
唔係要打死狗
其實大家係咪唔知絕大部份勇武都係和理非雙修?

班「勇武」係點都會出嚟遊行,因為佢地係最願意付出,每次行動都會去,差在就係去到會唔會「勇武」

但個現實問題係你搞咁大個遊行,對方一定出狗出防暴,和理非接唔接受到冇人起任何路障、防線保護大家?大家又可唔可以安心行到?

如果當日大家全部和理非mode,代表住一有狗發癲就損失慘重,仲未計有幾多和理非會恐慌式離開

我想講「勇武」唔係次次都係主動去攻狗處,有好多勇武都係起路障起防線,但一起防線就一定會有衝突

睇下大家接唔接受到冇防線下遊行
和理非
想講講,唔好以為再黎一次真真正正「和平遊行」係無用!

依家政府、藍絲、所謂的中間派的香港人 (以下稱為對家),不斷都只有話黃絲的,只有破壞,點解唔可以和平去表達訴求。

6.12 後每一次,每一次,真係每一次,和平遊行後都要出來衝擊,把整個焦點都去左衝擊,俾對家有話柄,話又是出來攪破壞。

既然,對家不斷說點解唔可以和平,話我地只有破壞。好!就黎一次真真正正只有和平的遊行,剁佢地棚牙。就俾全世界知道,我地香港人仍然理性的,會和平進行示威/遊行既活動,以表達對政府既不滿。再一次和平遊行,過百萬人上街,林鄭你仲有咩野講?對家仲有咩野講?佢地必然啞口無言!

「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你好回應我地訴求啦。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班藍絲仲有咩野講呀。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班所謂中間派的,睇下政府有咩好回應。」

仲有,不此忘記!遊行,是有好多好多,平時不方便出來的人士都可以出來。
小朋友啦!傷殘人士啦!行動不便的老人家啦!好多好多。佢地都好想企出來表達不滿。
和平遊行,係俾佢地出埋黎既最好方法。

勇武的青年們,不是叫你地停手,記住!不是叫你地停手。只是叫你地 818 忍忍手。
818 就好似機場第一日既運動咁!大家一齊去做和理非。可以嗎?

無衝擊!無破壞!我地要對家口實,啞口無言,無話可說!
再一次真真正正和平遊行後,政府仍無合理既回應,再暴力抗爭,藍絲和中間派的,仲有咩說話可以講?
和理非無割
重支持你地已經係升左級

如果無佢地支持
邊有人後援你地
100萬人果次都無防線,大家好安全

希望再現一次
係呀軟硬兼施呀
軟嘅安全嘅輕鬆嘅就係你哋香港人做
硬嘅危險嘅辛苦嘅就係我哋暴徒做
真係好對唔住你呀

屌 依家我都無叫你哋出嚟衝
叫你和理非嘅行動再升級啫
關軟硬咩事呀
軟都有好多方法㗎 係咪呀
我同意
但真係set完deadline 要升級先好
和理非癱瘓機場同長期大罷工揀一樣
就一日咁多 比個fou落和理非到
如果話,接受到呢?

有咩問題就由和理非自己承擔!
35萬罷工係無論勇武同和理非都有
勇武有冇話 罷工係和理非做 所以勇武唔好罷啦?
我想講 勇武既人同時可以係和理非
我地會罷工 會一齊遊行
但講到明818 要勇武退場
邊個先係分化?
接受到

到時一家大細

你魔警一出TG
全世界都屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞