818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
唔好再分化好唔好?
和理非已接受勇武同不割

只希望818停一日,比機會所有人出黎
可唔可以應承呢?
佢地忍唔到手,次次俾佢地spin哂個fo
85三十幾萬人罷工都wfc
多謝你了解...
你幫手FORWARD去TG谷呀

同最好你地散先

等和理非保護你地
你要屌都要講
個正苦已經唔介意佢嘅醜陋比醜陋更醜陋
而家等緊我地行錯一步褀
咁樣之前儲落的民意就慢慢流失
我唔想講尋晚係錯, 只係做多左
大家目標係清晰的
勇武同和理非應該是緊扣的
抗爭施壓唔洗攪到阻人上機
假設而係令到去機場返工的人返唔到工
咁機場先會運作唔到
再者, 今早開始有人道歉, 的確挽回不少人心
之前有人在地鐵口, 商場跪, 係非常有力度,
好多人睇到都心軟 (身邊好多和理非本來唔BUY 勇武抗爭)
真係, 真係, 勇武休息一下, 現在全力谷818
政府冇人接波,一腳清去場外,你又要開波啦
贊成和平一日 下星期繼續
過咗死線
和理非行動升級
罷工
不合作
絕食
ok?
勇武唔係condom
唔好淨係叫勇武升級
你哋都要跟
你哋唔跟 淨係敢遊行
勇武升到神風敢死隊自殺都無用
咁如果果日劇本會係唔批遊行
大家照出黎
然後俾警蛆武力鎮壓
係咪都唔勇武?
絕食就唔好講,最蠢係絕食
因為和理非仲未衝到心理關口,正常人會話唔交稅犯法喎。既然知道和理非係得呢個能力,唔好希望佢地真係突然突破到咁高。呢班就係和平就一家大細出黎,唔和平唔出,你都改變唔到。不如諗下點善用呢啲資源好過。有和班非帶物資都方便啲,
我就想18號帶埋我阿媽出黎一齊行,但都要和平先行到。
咁又有邊次真係做到?唔割唔分都要理性分析
大局為重啊
利申:勇武派
其實大家都係為件事好, 我地互相需要彼此。
勇武放火都唔割, 點解和理非想行, 而且只係818一日, 就要被嫌棄呢?

勇武同和理非梅花間竹做野o既效果比單向升級大好多, 818 o既目的係要話比對家知, 就算之前發生過咩事, 我地都無分化, 無割蓆, 仍然係噤多人

拜託各位, 818忍一忍, 抖一抖, 比一日時間和理非做野, 一日噤多, 好嗎?
想講講,唔好以為再黎一次真真正正「和平遊行」係無用!

依家政府、藍絲、所謂的中間派的香港人 (以下稱為對家),不斷都只有話黃絲的,只有破壞,點解唔可以和平去表達訴求。

6.12 後每一次,每一次,真係每一次,和平遊行後都要出來衝擊,把整個焦點都去左衝擊,俾對家有話柄,話又是出來攪破壞。

既然,對家不斷說點解唔可以和平,話我地只有破壞。好!就黎一次真真正正只有和平的遊行,剁佢地棚牙。就俾全世界知道,我地香港人仍然理性的,會和平進行示威/遊行既活動,以表達對政府既不滿。再一次和平遊行,過百萬人上街,林鄭你仲有咩野講?對家仲有咩野講?佢地必然啞口無言!

「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你好回應我地訴求啦。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班藍絲仲有咩野講呀。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班所謂中間派的,睇下政府有咩好回應。」

仲有,不此忘記!遊行,是有好多好多,平時不方便出來的人士都可以出來。
小朋友啦!傷殘人士啦!行動不便的老人家啦!好多好多。佢地都好想企出來表達不滿。
和平遊行,係俾佢地出埋黎既最好方法。

勇武的青年們,不是叫你地停手,記住!不是叫你地停手。只是叫你地 818 忍忍手。
818 就好似機場第一日既運動咁!大家一齊去做和理非。可以嗎?

無衝擊!無破壞!我地要對家口實,啞口無言,無話可說!
再一次真真正正和平遊行後,政府仍無合理既回應,再暴力抗爭,藍絲和中間派的,仲有咩說話可以講?
同意 其實係死線過左係可以一齊升級
其實停下冇話一定唔好
係.......
佢郁無GEAR既和理非
等全世界人見到
依個唔係只有香港會發生嘅現象,和理非佔多數係任何地方都係咁。
咪就係因為你哋玩嚟玩去都係得鳩行囉
你哋肯玩大啲
玩絕食 長期三罷 嘅
我哋拍手支持啦
6月9到依家818
仲係得鳩行
兄弟爬山,各有各做
衝衝子唔衝突一日係咪會死?
85全港大罷工講明嗰日唔好衝,比一日和理非
係唔聽,結果啲焦點去晒衝突度,冇人提罷工,成班和理非覺得白罷,比人騎劫好唔抵
成個抗爭運動大家都有份,永遠唔理其他人點諗,好似尋日機場真係睇到火,淨係相信自己嗰套先有用,衝咗咁多場得到啲乜呀?
唔喺退,喺休息吓變身和理非
講咗818 批勇唔勇武先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞