818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
818一定要出呀巴打
得勇武升咗級
和理非由1997到2019都淨係會遊行
警犬做嘢先咪還手囉,到時係警犬無理清場。
唔好無事發生就走去圍港共支共建築物,唔好丢狗室,和和平平行完佢,畀政府時間回應,咁和平都唔理我地到時再升級... 跟本一直都咁玩
巴打, i totally agger with you
咪就係,和理非,你地連罷工都唔敢罷多過一日呀,如果大家全世界齊心d罷夠一星期,仆街政府一早跪低啦,仲洗手足日日出去揾命博?
其實未行 你都知政府99%唔會理你

我係問你
之後和理非行
行完之後 有咩升級
100萬200萬人行個兩次唔計嘅
仲要行多幾多次?
我只係想講, 和理非過去一個月好合作. 武勇點做我地一路做文宣協助.

我希望武勇真係透一次, 容去和理非主場一次. 講好左係合作. 就係你武勇, 我地就遊行. 有d 人話200萬人行完都無用啦. 重點其實係分工. 無可能每一日都不停咁打.

和理非都有好多野想宣洩. 而渠道就係遊行. 不論政府理唔理, 我地既情緒都要發洩既渠道. 請係818 容許和理非主場, 行完就番屋企俾番個波政府. 要武勇既其他任何日子其實都做得, 任可地點任何時間.

和理非係得818 去洩憤. 請武勇容去我地再次主場. 真係懇求.

.
其實唔係屌,係想講應該可以點做,先令多d重未支持既人支持姐
每個人參與依場運動嘅能力好唔同,有啲人確確實實能夠做到嘅野就只有和平上街示威,別無他法。你連和平遊行都做唔到,成個運動嘅參與人數只會不斷減退。
支持SET 8.18死線等政府回應
個波交左比政府
8.18後佢唔理再不合作過
大家話政府唔怕和理非,最多比佢呃幾日
過左果幾日全香港都知邊個對錯啦?
唔記得咗當日中信點畀人清場啦啲和理非已經
想講講,唔好以為再黎一次真真正正「和平遊行」係無用!

依家政府、藍絲、所謂的中間派的香港人 (以下稱為對家),不斷都只有話黃絲的,只有破壞,點解唔可以和平去表達訴求。

6.12 後每一次,每一次,真係每一次,和平遊行後都要出來衝擊,把整個焦點都去左衝擊,俾對家有話柄,話又是出來攪破壞。

既然,對家不斷說點解唔可以和平,話我地只有破壞。好!就黎一次真真正正只有和平的遊行,剁佢地棚牙。就俾全世界知道,我地香港人仍然理性的,會和平進行示威/遊行既活動,以表達對政府既不滿。再一次和平遊行,過百萬人上街,林鄭你仲有咩野講?對家仲有咩野講?佢地必然啞口無言!

「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你好回應我地訴求啦。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班藍絲仲有咩野講呀。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班所謂中間派的,睇下政府有咩好回應。」

仲有,不此忘記!遊行,是有好多好多,平時不方便出來的人士都可以出來。
小朋友啦!傷殘人士啦!行動不便的老人家啦!好多好多。佢地都好想企出來表達不滿。
和平遊行,係俾佢地出埋黎既最好方法。

勇武的青年們,不是叫你地停手,記住!不是叫你地停手。只是叫你地 818 忍忍手。
818 就好似機場第一日既運動咁!大家一齊去做和理非。可以嗎?

無衝擊!無破壞!我地要對家口實,啞口無言,無話可說!
再一次真真正正和平遊行後,政府仍無合理既回應,再暴力抗爭,藍絲和中間派的,仲有咩說話可以講?
SET死線->和理非->過左死線->勇武
咁只可以講香港人係抵死
接受到送中
好老實
升級都係勇武
但係我地攞返主動權
有好多比人屌緊既野 例如點解唔和平表達果d 已經無得再屌
勇武玩左2個月 黎返次和理非做民意支持有咩問題
五大訴求 有冇一樣有做到
勇武左一個月
比番和理非玩一日都唔得?
如果818再勇武
幾十萬什至過百萬人出黎行個po又俾人搶哂
我諗好多和理非唔會再有動力出黎

唔該宣傳818係撒底和理非
好多人掙扎出唔出就係驚會衝
我想講就算行動升級唔單止係又要去衝擊

唔好以為升級一定係勇武主導

和理非升級都可以,全民罷工5日!
818先和理非行 同時set deadline比政府
不回應就升級
只針對有冇用 你講得出都當你贏
你係咪岩岩放監?唔記得呢兩個月黎發生過咩事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞