818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
有效嘅招數, 如果成日用, 就會畀對方搵到拆解嘅方法, 不理智!
可以當機場行動係last resort, 有必要有信心先做
就係想大家散水

行完
拎50萬人訴求比各國問香港政府點回應
唔回應我地升線
係香港政府問題
認撚得你個名
收皮啦分化撚
屌你老母食屎狗
你迫到咩?你迫到人升級 定迫到人唔出自己諗
你真係離開,我其實見唔到有問題。
真係佩服你仲咁辛苦幫佢地搵藉口
拉返啲兄弟? 有人拉 有人拉到既話琴日我就唔使係live睇左幾個鐘金毛狗
事實係有班人前線勇武把口同你講佢冷靜
俾人煽幾煽就發晒顛 我明 我都年輕過我都燥底過

到而家呢個post都仲有啲勇武係到屌
總之以後遊行集會有勇武我即走
希望勇武咁中意玩既自己成班日日去狗屋門口開P
我一句聲都唔會出
分化撚收皮
唔係要和理非變勇武
只係要你哋更和理非啫
我舉咁多方法出嚟
仲未計絕食 唔交稅 etc
點解你哋仲停留緊係出嚟行一日
仲要限好哂玩法
咁樣算點
行下當抗爭咗?
agree no more
其實你係想贏場運動?定係你只係想拎住光環出去打人
有分別

個重點由50萬人訴求變左打鬥
宜加問題係林鄭話和平先有得傾呀嘛
咁和平完 deadline 無回應
變左責任係晒政府度
有幾難理解呀
呢0的好明顯?
和理非遊行有人想做, 就應該去做
但係過往2個月, 不嬲都係遊行還遊行, 遊行後先自由活動
大家各自做, 唔影響對方地去做
都無人阻勇武各有各做
和理非港島搞,勇武可以去其他十七區喎,點解一定要同場?
200萬人佢都可以唔回應
當時講既升級去咗邊
無人叫勇武退場,只係佢哋兼任和理非
正如勇武開波個陣都有和理非肯做盾
點解比返個場人哋一次都唔得

你話和平遊行無用,係無用
但已經勇武一個月,又得到啲乜
之後已經講過
和理非-> deadline->勇武
在現時來講係比較可行
點解到以家都淨係勇武

利申:非冷氣軍師並熱衷參與不同的課外活動
所以得1000人支持你
818當係和理非主場又好, 當係勇武派做公關show扮和理非都好, 總之818一定要出嚟展示民意並無逆轉!
就係因為想要3罷同不合作,就要比和理非非正常行一次,之後作地就會覺得政府唔理作地,之後會嬲,嬲就會參加3罷,你直接勇武完,佢地係唔會陪你罷工
咪講緊你哋淨係識一尾叫勇武點點點
但係其實自己就乜撚都唔肯付出
仲要現情緒勒索囉
得...總知你818一定要出黎

相信兄弟多次
放心啦 如果果日真係 好似之前個post咁講 真係純行完就走

犬都放彈同捉人既話 到時唔會怪人既 大家都係人 有眼睇架ma
https://lihkg.com/thread/1470070/page/1

想講講,唔好以為再黎一次真真正正「和平遊行」係無用!

依家政府、藍絲、所謂的中間派的香港人 (以下稱為對家),不斷都只有話黃絲的,只有破壞,點解唔可以和平去表達訴求。

6.12 後每一次,每一次,真係每一次,和平遊行後都要出來衝擊,把整個焦點都去左衝擊,俾對家有話柄,話又是出來攪破壞。

既然,對家不斷說點解唔可以和平,話我地只有破壞。好!就黎一次真真正正只有和平的遊行,剁佢地棚牙。就俾全世界知道,我地香港人仍然理性的,會和平進行示威/遊行既活動,以表達對政府既不滿。再一次和平遊行,過百萬人上街,林鄭你仲有咩野講?對家仲有咩野講?佢地必然啞口無言!

「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你好回應我地訴求啦。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班藍絲仲有咩野講呀。」
「喇!我地和平啦。和平遊行示威啦!你地班所謂中間派的,睇下政府有咩好回應。」

仲有,不此忘記!遊行,是有好多好多,平時不方便出來的人士都可以出來。
小朋友啦!傷殘人士啦!行動不便的老人家啦!好多好多。佢地都好想企出來表達不滿。
和平遊行,係俾佢地出埋黎既最好方法。

勇武的青年們,不是叫你地停手,記住!不是叫你地停手。只是叫你地 818 忍忍手。
818 就好似機場第一日既運動咁!大家一齊去做和理非。可以嗎?

無衝擊!無破壞!我地要對家口實,啞口無言,無話可說!
再一次真真正正和平遊行後,政府仍無合理既回應,再暴力抗爭,藍絲和中間派的,仲有咩說話可以講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞