818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
其實咁諗啦
我識既勇武當中,真係發覺真係累真係失望。
係佢地覺得係可以救多幾個TS,但係佢問仲有幾多TS要救?
佢地都想休息下,最重要係未知邊個係鬼既時侯
佢寧願等事情點樣拆先會做野,做番和理非先

其實和理非可以係勇武,勇武可以變番和理非
咩叫割蓆?
明明只係一種取態
大家都係對五大訴求既戰友同路人
唔需要諗得太多,絕不離棄戰友就得

818輕鬆下,變左和理非行下示威
之後下場咪去機場囉
打一場戰爭有大大少少既戰役
不需爭奪朝夕
我地要俾政府睇到我地既決心
咩叫行動力,同決心
818 真係唔好打
比個機會d一家大細都出尼行表達下佢地既意見啦
咩係勇武先
企係最前打交先算真。勇武

和理非大多數都係人牆,物資
可以點升級.....
唔夠膽打嘅,出去打只會阻頭阻勢

我諗和理非所謂嘅升級同勇武嘅諗法有出入
一個係「你唔聽和理非講,我叫勇武黎打柒你」
另一個就係武力升級,由dum 石仔 到dum核彈
唔洗心急既 唔會日日都夠人
多謝美國人仗義發言

今晚9點全民Twitter多謝美國發聲!將戰場拉上國際!
https://lih.kg/1468466
因為50萬人行完散水
同50萬人行完開打
完全2回事

重點會由50萬人訴求變打鬥
818如果要衝真係無人阻止到你
但你要諗下
大會講左唔衝
大圍講左唔衝
大勢都叫你唔好衝

你都係要衝既時候
當個場得你三幾個衝面背後無人既時候
唔好怪人和理非,因為本身真係和理非
呢個唔係割席,而係無人支持你咁解
我覺得有啲勇武人士開始有恃寵生驕嘅心態,建議唔好再強調冇勇武、剩靠和理非嘅話,場運動已經失敗之類。
韓信對為劉邦打嘅江山好重要,但唔好忘記蕭何張良都同樣重要。
我哋嘅目標係贏整場戰爭,為此目標,間唔中一兩場戰事要詐敗誘敵,係必要嘅。
你可能唔同意,不過和理非做文宣,捐物資...都叫有升級,而家美國英國都mon 住共狗。

都係果句,大家不能缺少大家
試下一日唔勇武
唔得
咁即默認政府講帶口罩係想犯法
畀一日啦,和理非叫你畀一日唔勇武都唔得?
五點拆局建議(強調係官、警、黨一手造成)
https://lih.kg/1470088
講得啱
出師有名
不如改變少少個角度和理非嘅行動set 個deadline, 令到勇武可以知道幾時會有一個合理嘅理由去行動升級, 你地又唔需要無限期出去坐, 仲要俾林奠放置當你地on9, 咁就可以完美兄弟爬山各自努力

----------------------------------------------------------
[長文]一次行動不理想事小,被分裂事大
https://lih.kg/dEfxFS

和理非應該要set deadline!
https://lih.kg/1469789
勇武記唔記得齊上齊落
我地成日同你齊上
你可唔可以同我地齊落?
講咗升級好撚多次啦!
升咗去邊? 阻一阻人就屌哂老母
你點肯定到時冇人屌?
係....

FULL GEAR同無GEAR武勇已經2回事

黃大仙D街坊幾有力
你不斷叫人升級升級,畀一日和平集氣都唔得,癲咗呀,又唔叫你打不還手,叫你唔好主動衝都唔得
PUSH 818要和理非到底
信? 我地未試過信咩?
要我地失望多幾多次?
冇腦冇定力既上前線做勇武咁同班狗有乜分別
咁多場集會遊示威同衝,大家本來就各有各做互相支持
擺明勇武的場我地都會買物資幫手每上前線
但前線呢?和你飛要搞到停你飛,你搞無問題,各有各做情況下你自己出poster 叫人參加停你飛我無野好講,但擺明騎劫我覺得無可接受。
我哋而家只係要求勇武停一日,我唔明有咩困難。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞