818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
先唔理樓主咩料
但係818民陣開左聲要大遊行係咪好應該比個期佢先?
從來都冇話齋和理非或者齋勇武會得出好結果,運動進行到依家係因為兩者相輔相成 互補不足
同埋,和理非真係想嚟一次和平嘅大遊行,係和平散去嗰只
休息打小一日
一齊遊行
講真...
家下香港已經係全球焦點

如果星期日50萬人和平遊完行
政府都唔理

國際真係大條道理比香港政府壓力
如果再係勇武
林奠個仆街只會射落暴力度

我肯定818政府一定撩事
但如果無人上gear無人出遮陣

魔警都唔會隨時出手
日日同場場都勇武,一定未到9/9就收皮
冇衝突難啲
至少唔可以俾人觀感係我地主動製造衝突
又或者好似之前每一次咁好好彩黑警有大單嘢
合理化我地嘅勇武行為
機場夠係你哋講可以日日嚟
快啲散水
點知去到第二日
已經得返勇武手足出嚟
818 和理非
818 和理非
818 和理非
818 和理非
818 和理非
818 和理非
818 和理非
呢個真
6月先開始
我唔係先知,不過起碼我國教已經有行出黎,我行出黎係知道香港一步一步咁面向滅亡,而滅亡嘅原因係大家仲以為自己有好多時間,扮駝鳥,有幾多錢搵得幾多錢

然後你叫我慢慢?我啲手足聽日俾人拉晒啦 仲話831先升級 俾足兩個星期佢地拉人好唔好?

我再講一次,我星期日唔會帶gear去,不過你班不斷要求後生仔唔好升級嘅偽善者,諗下點解後生仔會用生命血汗去升級,係因為佢地已經無晒時間
其實講好左和理非 deadline 勇武
係咁 loop
但慢慢勇武全面進埸,仲要打輸
其實大家係咪想睇咁多暴力畫面先?
你比一次機會和理非好唔好
你勇武左一個月 有冇用?
1個星期太耐啦, 中間無數事情可以發生, 你睇下811 都可以3日內個討論度大跌

我想強調嘅係和理非同勇武應該要互相合作, 而唔係互相指責, 唔俾大家攸依樣果樣, 兄弟爬山各自努力

----------------------------------------------------------
[長文]一次行動不理想事小,被分裂事大
https://lih.kg/dEfxFS

和理非應該要set deadline!
https://lih.kg/1469789
612之後勇武和理非作用=0
立法會都沖埋啦
最後咪又係唔理你
政府其實好想你818勇武下,你勇武佐 佢就可以淨係鬧你班勇武,焦點轉哂去勇武,完全唔使回應游行人數,而民意都唔會流失太多!

如果818無勇武,政府冇得將個焦點去講破壞乜破壞乜,迫住要答得好詳細 ,話比人知佢都係唔理意民,咁民意就會大量流失!第二日或者之後再有勇武就係因政府而起。
相信和平抗爭嘅人、相信公民抗命嘅人,繼續公民抗命。
相信佔馬路、相信絕食、相信罷交稅等等和平手段嘅人,繼續去做 —— 我鼓勵你地去做、我希望你地去做。
我唔希望你地因為有人批評你地嘅手段,結果就完全放棄你地相信嘅野。
同時間,相信勇武抗爭嘅人,一樣都要繼續做。
講得出都當你好野
星期日我唔會帶gear出去,但唔該你呢啲滿口仁義道德嘅偽善者好好反省你,你過往二十年做過啲咩,又透支左啲咩,令今日嘅後生仔要用生命去搏鬥?

睇字唔該
呢個idea幾好
想勇武咪揀第二日囉,點解一定要818搞?一定要死黐住人地個遊行之後搞?
民意都係緊要,你唔可以否定
無民意無咁多人支持,就無咁多記者first aider 物資support
因為個運動如果失敗,我哋救唔番其他已被捕或受傷既兄弟,所以我哋不可以下下都勇武失民意。
暴力畫面係黑警做成
我夠膽講818就算無勇武手足
黑警照樣會搵位打人
818 和理非
818 和理非
818 和理非
818 和理非
818 和理非
818 和理非
818 和理非
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞