818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
啱 勇武退係捉鬼ge好機會
民陣開左聲話拎818呢個期,代表就係和理非大遊行
唔係叫勇武唔好衝擊,再衝咪繼續落人口實話暴力極端示威者繼續分化囉
我地要製造龐大嘅民意,同政府 國際講我地個訴求好撚清晰,而大遊行正正就係show民意嘅地方
政府繼續唔回應咪有藉口升級囉,後面咁撚大個民意支持驚閪咩
屌你真係分化㗎喎
blocked。
agree 818和理非 主要傳達一個message係好多人支持呢場運動!
我真係唔撚明
邊到有勇武睇唔起和理非
你自己係標題講明有勇武場運動真係玩完在先呀
既係成功左一次就大晒。
若果818繼續勇武..最後焦點一定去左勇武到..
過百萬和理非出黎行都冇用..政府只需要輕鬆讉責示威者就過到骨
咁行出黎果d和理非有咩用? 又算唔算一種騎劫?
所以...讓一日俾和理非好唔好...等政府只可以針對和理非黎回應
無錯
Push
點樣武力升級?之前咁多場勇武算唔算武力升級?你覺得我地仲有咩武力可以再升?

我只見之前咁多場手足俾人打到仆街、就係裝備差太遠、就算想主動攻擊都做不了太大傷害
咁啲巴打去到機場 仲係有血性同良知架啦
大家想為義士出口氣啫 唔係咁都割呀
應該話
818最好嘅方式係和理非而唔係勇武
而唔係標籤一堆人係和理非一堆人係勇武
從來呢兩樣嘢都係行事方式而唔係人群
818 放鬼入黎挑起衝突你可以點
有時係逼住你要出手 順其自然啦
最緊要出!
唔同...

收場變左勇武
即係等於無遊行過
如果有勇武想行動,求下你停一停諗一諗
今次真係要將個波拋番俾政府
你地揀818堵路同狗衝突只會俾有心人模糊到個焦點,放大我地暴徒
求下你地要行動另擇吉日,千期唔好揀818

否則我會視你地為鬼
和理非記得要做多一步set 個deadline俾政府, 你都唔想你地行完得個吉, 俾林奠放置當你地on9嫁, set一個deadline俾勇武手足合理升級, 咁先係兄弟爬山各自努力

-----------------------------------------------------------
[長文]一次行動不理想事小,被分裂事大
https://lih.kg/dEfxFS

和理非應該要set deadline!
https://lih.kg/1469789
袋係袋入邊唔理啦,不過一開始戴普通口罩算啦
我期待一次零暴力遊行
忍一忍 我地唔係要報仇 我地係爭取五大訴求
戴眼罩單眼遊行有冇得諗?
香港人會相信更有效嘅一套
就係勇武加和理非 唔撚割蓆
但係既然佢係咁講
咁我地就做
我地做完佢唔回應嘅
就可以大條道理升級
完全無邏輯可言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞