818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
其實個問題係
點解爆埋眼香港人仲係畀得咁嘅反應
點解星期二嘅和理非人數直線下降
問題在於香港人 不在於勇武
If you are going to choose violence, then you also have to choose discipline too
well said
上綱上線
改正唔該
唔夠人你就勇武?

而家唔夠人攻入警署,你咪唔係同勇武今日就攻入去?

事實係騎劫佐和理非,係有大量和理非保護下你地自己決定去勇武,係利用佐人地,而家和理非講到明係淨係和理非,民陣都寫明和理非,仲話講好冇下半場,全日和理非,唔好勇武,如果當日有班人係都要做勇武的話 就等如出賣佐和理非,就係騎劫!

要和理非SUPPORT勇武 可以係下一次,下星期一至日,下星期荃灣等 可以嗎?但818停一停!
我會去機場
和理非遊行係張牌 如果係長期戰 建議留返張 特別係民陣可以叫到最多和理非
你係唔想分化不如改個角度唔好只係叫勇武退場, 而係set一個deadline要政府回應, 從而提供一個理由俾佢地合理地去升級, 612 71 都係咁樣成功
鬼佬話我地e家日日只係到嘈d黑警做過d乜,無人講我地要政府做d乜,即係無咩人提個5大訴求,外國人自己有眼睇班黑警做過咩衰野,唔駛日日剩係提佢地,我地要講返我地既訴求比外國人聽
出師有名好重要
sor 我琴晚開始同勇武割左 唔係我自己人
以後集會遊行有勇武我即走
勇武咁勇我唔介意佢地日日圍狗屋
唔該以後唔好係唔應該既地方搞到唔應該既人
你都識講 各自爬山啦 <<
遊行 完全無問題
我一定唔會割

但你地行完 都係散水返屋企嫁啦
之後其他人點做
你都要控制埋?
條友串到咁wor
仲當佢手足?
我認同,樓主可能表達不好
不過佢真正出發點係818 停戰一日,你又可唔可以接受?
推夠 818三百萬大遊行!!!
咁係唔係場場打就成功

無可否認你地今次真係好成功
成功在軟硬兼施
攻入立會...國際文宣

家下家變成場場硬
請求一次你地軟一次都唔得?

咁點算係兄弟爬山
完全已經睇唔起和理非

你睇下民意

我地一直都係互相尊重
各自有錯既一齊補救
如果當時前線覺得少人都要block 咁我都冇辦法

但我自己意見就係:
搞機場唔一定要連續搞,一星期搵兩三日搞都係好大影響,加上星期二人數會少過星期一就一定,你點吹雞都唔會叫到星期一咁多人嚟,現實環境嚟講而家唔會有咁多人同你請咁多日假入嚟陪你飛,如果係肯嘅,罷工就已經成功咗啦,所以我自己就覺得星期二少人都塞真係冇咩必要
佢可以係前面拎石丟差佬 可以放火 可以周圍煽動

差佬唔會拉佢 就算係你面前拉左 都可以放佢 令差佬清場

到時佢是但拉多十個人 然後記者會公開拘捕數字個陣扣番自己d 鬼

我地知條撚呀
第一 正負評系統唔撚=公投
第二 我敢講有大半負評係屌鳩你個垃圾標題 cls
事實係
612之後
勇武又好
和理非又好
都係冇用
818 遊行希望大家唔好帶口罩,就算帶都唔好帶豬咀。
無錯 呢個係另一個重點
明明對家犯撚晒錯
我地眾晒籌想將全世界焦點都放喺度
偏偏我地無啦啦自己衝出嚟幫佢轉移視線?
有無咁撚蠢呀
唔割蓆唔代表唔俾意見做錯唔批評啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞