818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
大遊行可以點衝?
搵定班狗係前面列陣擺盾跟住直接鬼衝出去開戰?
自己睇圍警署個水刮隊長
如果十幾個水刮隊長一齊衝入去
係咪對家可以光明正大清你場
宜家你個noise 對公眾係 negative 囉!仲有叫你休息一日唔係叫你退休,而家有啲野唔同咗,自從新狗官上任之後好多dirty Tricks...
政府交個波俾你:

政府發表聲明回應今日的遊行,表示行政長官承認由於政府工作上的不足,令香港社會出現很大矛盾和紛爭,許多市民感到失望和痛心,行政長官為此向市民致歉。

聲明指, 過去兩個星期日,十分多市民透過遊行表達意見,政府明白市民遊行是出於對香港的關心和熱愛。

對於市民一直以平和、理性方式表達意見,行政長官清楚聽到,並認同這正是香港作為文明、自由、開放、多元的社會,一直展現的互相尊重、和而不同的精神。政府重視和珍惜香港這些核心價值。

考慮到社會有強烈不同意見,政府已停止立法會大會對修訂《逃犯條例》的工作,希望藉此可讓社會盡快回復平靜和避免任何人受到傷害。政府重申並無重啟程序的時間表。

行政長官承諾會以最有誠意、最謙卑的態度接受批評,加以改進,為廣大市民服務。
忍一日冇衝突其實係咪咁難?希望咁多位忍一忍手,你想打既819任你打
外媒西方人,鬼知咁多本地人思想咩
果班記者連我地行動講乜都唔知啦
啱,最緊要係勇武共識唔衝
十幾隻鬼自然變做傻仔
SORRY....
我只係真心想講身邊朋友既意向
認同呀 民意戰 唔洗衝
咁有真·前線手足咁捉埋佢?
解決方法

818和理非

819勇武

唔洗爭

各有各做
818.,和理非, 唔可以再流失中間票
慢慢?
慢左二十年 你介唔介意話俾我聽過往個二十年 你做左啲咩去保護你口中嘅後生仔?
ok,你話示威者係後生仔,我相信你有一定年紀
其實一切問題遠係好耐之前可以用低啲嘅代價去解決,基本唔洗去到今日用血 用生命作為代價去爭取

但係你 其他香港人 做緊啲咩?
回歸之前 90年代 你地決定移民
03年 你地決定保住份工
中間個十年 你地決定透支香港嘅未來 盡力咁搵錢
12年 即使你見到開始有惡法 有大白象通過 但你地依然選擇不聞不問
14年 你地因為想收割為選票 所以決定將活動降級再降級 等抗爭自然死亡
19年 有後生仔用生命 用血 用汗 用金錢 俾人打爆頭 係因為我地知道自己已經無未來 十年入面嘅野已經兌現晒 如果我地再唔用生命行出黎 聽日無左嘅就會係我同朋友 家人嘅生命

你叫我地慢慢黎?你配唔配?過往個二十年你做左啲咩?點解過往個二十年要扮駝鳥 不聞不問 專心搵錢? 你係咪以為呢家有人死有人傷嘅時候,扮公民覺醒買兩張爛鬼機場快線飛就叫買左贖罪劵?

你有無邊樣野答到我?我仲有咩未來可以慢慢黎?
衝都無用,有人策反,衝都會送頭
人哋咪講得好清楚個目標囉。
0的勇武真係好奇怪,出少一日好似會死咁,好似回魂夜個看更咁,講完任何野最後一定要強姦個條女。
唔好嘈啦,嘈夠未自己人嚟
同意,勇武搵仔和理非遊行

光復香港,時代革命
點解會有勇武?
第一日就有咩?
就係因為行完一次 兩次 三次 ... 又集會
到你2百萬行完 都無撚用
佢回應你都廢閪事
先需要勇武

如果你行係有用
一開始就唔會有勇武誕生啦
唔好嘈啦,嘈夠未自己人嚟
點解係要分開勇武同和理
勇武係指該勇武時會勇武 但同樣都可以參與和理非遊行
勇武根本就係兩者兼備 你只要講句個日唔好衝就得
你以為二百萬人剩係得和理非?大把勇武個日都有份去遊行啦
撐!

發唔發覺每次遊行完有勇武手足做野 政府同新聞ge重點都一定係放係衝突 而幾廿萬人上街就比政府一句尊重就hea過左?係冇回應過嫁!!!!所以我地今次唔可以失焦!!!!要迫政府正面回應!!!!

唔好當我咁天真住

而下一步 理所當然地 就算冇其他事件搶焦 政府都係會繼續帶大家遊花園 咁到時我地就大條道理再比勇武手足出場!!!

希望勇武手足可以忍耐一下 比翻一日和理非做主場

民意唔可以令我地贏 但冇民意就會令我地輸!
不要再用借口推所有人去死。
呢個根本係最好,唔駛咁辛苦捉狗,迫到佢自動現形
嗱...一直都係各自爬山

家下公投 908 v 157

希望有聯絡勇武tg既幫手講下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞