818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
勇武停一停先,和理非回合
Push

不過我覺得勇武定和理非係一種心態
大家都係同路人,唔會話邊個唔洗出
所以818同路人可以一齊出,不過係轉和理非心態
休息一下啦, 果日等遊行舒緩一下。
呢場唔係咁快完, 大家接下力係好事
其實大家而家做多些文宣向不同國家和人宣傳黑警惡行較好,而家尼d文宣太少
咁睇你衝嘅定義啦
有人覺得佔路就係衝
入立法會都係衝 咁係咪要追索返之後入立法會嘅前線 捉佢出嚟審係咪鬼?
覺悟問題
勇武唔使返工?
依家都唔係話要和理非日日都唔返工
818唔該出嚟
無勇武 成個運動一早完咗
你今日重有得行
無人俾黑警打 無人俾黑警拉 無人流血
你有閪文宣做

對住中共 重想和平爭取
行下街 叫下口號
咁佢就會俾你呀?
宜家邊個無撚柒腦?
收皮啦
勇武有時都要顧及所有人,如果後面一家大細嚇窒左
唔出黎,你有幾百人都無用
勇武退一退嘅意思係叫唔好打啫
勇武嘅扮一日和理非又有咩問題呢?

遊行威力睇人數,雖然好似好on9 又用
呢個確切係事實,只係政府唔理
但你都冇理由想遊行人數變低架!
所以勇武都要一齊出黎湊人頭

講真你目標唔係同班狗打
你需要嘅gear 都唔需要多
淨係帶支行山棍都可能夠,行又行得舒適啲
即使有黑社會都夠打

理性討論
818要終極和理非

帶唔帶gear手足自行決定,我自己就唔會帶
69616唔係我講
我淨係想講個事實畀你聽
就係衝突無可避免一定會發生
因為有狗扮人
要講嘅就係咁多
你自己慢慢諗
勇武一定出師有名

例如幫街坊市民屌走黑警同白衣人
就算暴力 d市民到拍手支持

818目的就係要用和理非回合哂人數set desdline比政府
再endorse無回應之後既行動升級
我點分化呀

你追前D POST
我都有支援學生

尋日都買左17個KLOOK來回
我係分化要唔要咁做
同意呀完全
重點宣傳 和理非
屌 昨晚果班唔係勇武
只係衝動派
平時捉鬼都會有嫁啦
唔好再插勇武 中政府計啦
互相制行!有勇止亂!以和止暴!

勇武義士!休息一下!陪下屋企人唔好理呢個政府!陪下屋企人!比和理非一個發洩既機會!

希望大家心平氣和咁去討論!我地唔係要係政府面前互

屌!就會贏架!我地只會比人笑我地...一盤散沙!

不篤灰!不分化!不割席!加油
我覺得勇武要退一退嘅意思係,個日一有人搞事就捉,咁就可以好快捉到鬼,首先要勇武退一退,先知邊班係鬼,
好似尋日咁,未亂之前捉到嘅一定係鬼黎!
但係如果有勇武巴打在場,就變左捉自己人,變左分化撚

要做到不分化不割蓆就一定要合作先做到最大效果
有咩用
有人衝就有借口清場
818 行完,可能有集會,之後都係散水就算。唔洗再圍邊度,快閃邊度。覺得係一個表態,重有好多人係支持5大訴求。
818真係要純和理非先
係雙方都要俾機會大家, 咁先係兄弟爬山
例如和理非行動set 返個deadline就可以解決曬個問題

-----------------------------------------------------------------
[長文]一次行動不理想事小,被分裂事大
https://lih.kg/dEfxFS

和理非應該要set deadline!
https://lih.kg/1469789
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞