818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
就算勇武唔做都一定會有陳永仁去做野架WOR你放心
家下政府就係同全世界人講
我想傾嫁...不過要停止暴力先

如果星期日50萬人行完
大條道理問政府
和平訴求完WOR
又唔回應

唔怪得市民要行動升級塞機場
要比機會和理非
千奇唔好抱住無可能既心態先
唔係每一次都要衝先代表有效
建議唔好入機場一段時間,等事件淡化左先。

至於道歉,一定要去做!
琴日既事確實系影響到遊客,並會令一d人反感。 我地正因為無大台,所以各有各做下有失誤好正常。 不過抗爭者系一個群體,好似紀律部隊甘一人犯錯,會影響成個部隊既聲譽(警察系好例子。 我地都一樣。 做得唔好可以檢討,道歉,要改善既地方就要改進。 承認不足之處系要好大勇氣,但真誠道歉系必須,至少 show 到我地系有擔當,會謙虛地承認不足,然後改進。

呢一點好重要,唔好好似班政府高層同警隊甘樣,死不悔改。 抗爭者就係要同佢地唔同!
818勇武冇問題
交個場比和理非先
重817教師遊行同光復紅土喎
琴日民陣記者會, 民陣岑子杰咁樣講

"當日只要 我哋每一個人係遊行當中保持克制嘅話,果D 警察就會真真正正成為一個示威者㗎啦,我哋會計埋佢哋嘅人數,放心"
對家可唔可以動員幾百 幾千人暴力
就算可以
果日勇武班人都更加容易分得出係人係鬼
我地要做既割係宣傳果日係和理非集會
民陣由開始多勇武衝突嗰時已經冇出過嚟,今次都特登係比較平靜嘅局面再舉行大遊行,如果「勇武」又出嚟有所謂嘅抗爭,我好肯定民陣之後真係會走,得返市民開始唔係好明白嘅勇武前線。

勇武今次出嚟就係分化和理非,講明各有各做,你地偏要叉隻腳入嚟搞亂個場,甚至令到民陣冇得再行落去,試問除咗佢地,有咩人可以叫到咁多人出嚟?
七一晨早已經打緊立法會
咪又係一家大細都出嚟
你唔搞到佢就冇事
跟住就有人標籤左一有遊行示威就一定暴亂收場,唔好活係自己個世界裏面,現實係真係好多港豬同淺黃⋯⋯
咩叫勇武就係衝
根本前線九成時間都係守緊
我係深黃和理非

我只係出於唔想再有後生仔受傷
同想大家慢慢來

要話俾國際聽,我哋可以衝,都可以和平,
同埋就popo話遊行後有衝突,所以唔批不反對通知書作出回應!
勇武做返一日和理非休息一下
要相信自己嘅手足呀!
你真係天真,

機場靜坐同你塞入口,阻救護 都冇衝突,
咁而家攪到點?機場成為笑話,

如果你咁攪到818都變成笑話
唔可以否認尋晚好多淺黃不堪入目,雖然比起黑警暴行都仲爭好遠
唔係割蓆,不過依幾日要好好補救
其實大家唔一定要執著係衝唔衝依一點, 不如轉個方向諗下點樣可以令到個行動可以合理升級, 例如和理非嘅行動set 返個deadline 好似612咁, 咪大家都可以達成自己嘅目標囉

--------------------------------------------------------
[長文]一次行動不理想事小,被分裂事大
https://lih.kg/dEfxFS

和理非應該要set deadline!
https://lih.kg/1469789
唔顧住和理非民意 打撚死咗個記者同落單狗啦
笑咩撚野呀 你好撚勇?
係呀 勇武騎劫完和理非之後又話自己尊重和理非
都話班勇武冇腦又冇膽
兩個月狗隻0重傷
勇武 夜喇 收皮啦
👋
勇武818叉隻腳入黎的話
我真係幫唔落
一係鬼 一係冇腦
尋日咁大獲影到哂
一定會少左人出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞