818勇武真係要退一退...818再有勇武場運動真係玩完, 818 50萬人和平遊行完係交個波比政府

1407 回覆
2265 Like 238 Dislike
陳雲:中共在機場引誘香港示威者犯錯,破壞我的中場休息的策略。我提議中場休息、暫停武力衝擊,改為文宣與和平展覽,是要定格在星期日晚上香港人的純粹受害人的境地,之後交由國際社會支援香港。
如果示威者偏偏要破壞我的策略,那我只能任由他們。你們如果在期間逞強而打傷打殘了警察或黑社會,現在援助了香港的外國政客將會很尷尬,往後也不必期待人家放心來聲援你。你等共產黨直接統治吧。
今晚,特朗普總統用推特宣布中國調兵接近香港邊境,他在製造中共大軍壓境的局面,方便美國介入香港,故此各位必須稍安毋躁,不要輕舉妄動。
機場的環境,眾目睽睽,三層樓的觀眾在看着你,沒有街角暗巷,你打人的一舉一動都被拍攝和頂證,是中共用苦肉計來引誘示威者動武,彼此泥漿摔角,大家打個和,令到無人佔據道德優勢的好場地。
我也是那麼一句,你要逞強,可以過羅湖那邊打中共的,毋須留在受到若干殘餘英式法治與國際監護的香港。你留在香港來鬥爭,本身就是一個策略的決定,那麼為什麼你不聰明一點呢?香港建國之後,你要打中共,可以參加軍隊來打。忍耐一下吧。
推一推
幾條友就阻到你地
你地真係好勇武
下次清場唔使叫狗出黎
搵議員同左膠出黎就得
勇武
和理非 完 大家走哂 勇武共識唔沖只係行

鬼可以點? 未行完沖? 太明顯

行完無勇武自己幾個 十幾個沖? 佢自己食tg啦
有鬼衝完
黑警推進清場
都仲有手足可以頂頂囉
唔係點
畀黑警長驅直進亂咁打人咩
樓主又搞分化想標籤勇武搞事
無黑察襲擊一向遊行集會都無事
唔上gear就人人都係普通示威者
唔好標籤呢個勇武呢個和理非搞分化
絕對支持
林鄭既然講撚左話非暴力就有計傾
咪即管試下
如果818 和理非都換唔到佢回應
就係佢問題

倪匡,劉細良, 陳雲都先後話要暫停勇武抗爭,係時候等和理非全面進場 集中宣傳818
https://lih.kg/1469833
遮眼遊行呢個idea好好,迴響同響應會係極大
其他野唔評論 不過你除左叫人唔好升級之外仲做過啲咩?
難聽啲降 你根本唔係想勇武休息一日半日 而係想勇武全面退場 因為基本上每一日 你都開緊勇武休息post

呢個post嘅和理非自己睇路啦
勇武可以呀 但唔係818呀
大家真係有共同目標嘅 點解唔可以等多幾日等政府回應我地再部署?
Be patient
人地顧住你地和理非 當你手足先遲疑 仲要畀你笑返轉頭
統一方向
行完就走/重新行 唔好圍住啲唔知乜9野
冇人聚係啲鬼後面 佢地自然搞唔到事
Copy返頭先個reply先
做返一場終極和理非其實對勇武都有好處

我地做一次終極和理非其實係想保護你
而家風頭火勢成日話要捉鬼
再勉強衝的話到時真係真假難分

倒不如大家一齊有一致既方向,做個終極和理非
有幾個好處

1. 令和理非敢行出黎。有部份承受唔到衝既人(例如有家室,有病,有包伏)一知會衝就唔會行出黎/行咁前。如果大家認為今次可以做終極和理非既話,哩班人都會出黎遊行,絕對可以增加我地既籌碼

2. 承上,假設,如果做到6月9日既人數,絕對可以話俾大家聽大家都仲係支持緊大家。今次同之前唔同,如果經歷左咁多野之後都仲有一樣人數支持,雖然對政權都未必有影響,但係一定會令其他中立/淺藍動搖

3. 多人出黎,勇武義士就會知道你地做既野仲有幾多人撐。咁絕對幫到大家既士氣

4. 當大家互相理解係818係和理非,咁樣就唔怕有鬼,因為今次只有鬼先會衝

5. 俾勇武休息下。絕對明白大家哩幾個星期有幾攰,亦都知道有幾擔心,但係行軍打仗唔可以不顧體力地衝,d狗都仲有得輪更時你唔休息就只會輸。和理非出黎就係俾機會勇武養精蓄銳

6. 仲記唔記得抗爭流程圖?和理非勇武一人一round丫嘛。和理非都讓左好幾round,等我地take up返一round都好丫。咁樣其實係俾民意授權俾勇武繼續做落去

有d長,希望各位勇武義士可以諗一諗。
直係求下大家 818唔好騎劫和理非人氣 之後去做勇武,

比大家一次純和理非啦,下星期點勇武都冇問題
805已經係個例子
各區都有勇武
100萬人200萬人交波政有無撚理過你?
你有武力升級的覺悟
你先再問啦

如果你到呢刻 對住呢個政府
你重係覺得唔需要流血可以爭取到民主自由
我應該笑你地天真
定應該讚你地善良?

流血我唔係講自己人的血
係敵人的血
但到呢刻 人地好似一滴都無流過
勇武之所謂勇武係打破道德底線同心理關口
勇武係可以化為和理非同和理非一齊行
鬼 一定有
係要討論如何遊行期間處置鬼呢樣野
當勇武同和理非可以達成共識 個日係和理非
捉鬼就會更加容易
依家係叫你行完唔好衝
要分得清係兩樣野黎
咁又唔會,如果你818又勇武,之後就真係會少左人
完全同意,等別係等收工去果D
顧住你地和理非
係顧住既琴晚就唔會搞到咁啦
勇武
但勇武就係衝喎 咁當唔當佢地係鬼
依啲咪勇武尊重和理非嘅表現
可惜只係得單方面
大遊行鬼可以做啲咩?影你大頭照定係求其打人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞