一句到尾 琴晚機場咁多件事 割定唔割

557 回覆
6075 Like 404 Dislike
其實凡事兩面睇

前線每次捉倒鬼
都錫佢春袋 影相起底
文宣配合盡力化解

對方唔會再有人夠膽深入敵陣做鬼

某程度上己經係見招拆左招
唔好下下諗野咁負面
唔割,們可唔可以用下腦唔好咁易俾人煽動。
真係好肉酸,為左一個公安攪到無哂形象,成班隨左識講dllm我都唔知仲講過咩。依家唔係小朋友玩遊戲,成熟少少唔該
包皮都唔割
一早都講話殺狗都唔割
仲問
根本就唔洗考慮
一定係唔割
諗下警察做左乜
藍絲有冇割 有冇講過個班只係黑警

幾時輪到你地割?
唔好再阻人啦 好醜呀依家
行黎行去派傳單,唔好再圍再阻閘啦
好多人比你地搞到2日冇得走 唉
唔割 但係請認真檢討
我唔想手足因仇恨變到同黑警一樣失去人性同理知
Not perfect, acceptable but requires improvement
唔完美可接受但需要改善改進

事實就係今日都係贏
成個運動拖一日就會多一日比共產黨同港共既壓力
唔好比支那五毛打擊士氣!!!!!
港共中共同五毛既目標係消滅抗爭
佢地做法就係製造內亂打擊士氣
只要唔好自己放棄就可以玩落去
多一日贏一日 又成最大贏家了!!!!

核爆都唔撚柒割
唔割
講左好撚多次唔割
依家係賽後檢討阿
咪開呢啲無意義po佔住熱門
唔割 但唔代表下下都要咁做我哋不割席係因為想場運動贏 當然希望大家做對運動有益嘅嘢

話咗唔撚割 唔好成日問ok?
唔割
但可以一齊進步
唔割!
好撚煩呀 一日到黑都係呢啲PO 割割割 割你老母咩
一早講左唔割
五大訴求 缺一不可
未成功前絕不割蓆 有任何做得唔好既地方 就由大家一齊去承擔 一齊去改善 一齊去進步
唔割唔代表冇做錯
咩事都唔割
絕不割蓆,唯要改進

813 之事其實情有可原,因為比人射爆隻眼真係好嬲,我地大家絕對唔會割蓆,但我地亦都要持續去改進,希望運動可以更上一層樓邁向成功之日,我地要一齊尊重,正如人人平等冇話邊個大啲有得話事啲,有咩提議大家投票決定,呢個亦係民主真諦,我地亦要每日一齊去檢討得失,正如人人都會有失誤嘅時候。

古今中外所有社會運動總會有失誤嘅時候,呢個係好自然亦好常見嘅事,可貴之處就係識得自省,至少我覺得813 呢一日明顯唔係end game 嘅一日,如果有朝一日真係end game 嘅係一戰竟全功嘅時候咁到時我地做乜嘢都可以,但喺呢一日來臨之前嘅過程上,我地唔可以急,仇恨係要記住因為係一股推動力,但亦要避免比仇恨支配行動,古今歷史上每一場運動係需要好長時日去完成,而且過程係一定會出現爭拗,除咗不割蓆不分化,自省改進,檢討得失,去改善下一步行動亦係成功之道。

已經發生咗嘅事我地冇辦法再去改變,比人射爆隻眼真係好嬲所以我地亦冇資格去怪責甚至割蓆,但我好希望呢場運動可以成功,而呢場運動其中一樣重要嘅係自己要有一個自省精神,一旦出現失誤就要反省,反省完就要檢討,吸取教訓,下次再可以做好啲,人數亦會keep住多,人多就可以贏,如果出現失誤唔去檢討,唔尊重對方互相指罵,只會不斷重複失誤,人數會變少,最後重演2014年雨革失敗歷史。

完美係一種永遠唔會達到但可以追求嘅哲學,所以我地只有不斷改善自己,互相指正,幫大家補鑊,一齊進步,一齊向成功之日進發,煲底之日我地仲要一齊慶祝
無得俾like, 打死都唔割!
總之涉及道德,民意就全割
核爆都唔割!
放核彈都唔撚割
唔割
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞