大家記唔記得大陸個劇本係乜? 又記唔記得今日機場發生D乜? 點解美國同泰國突然咁緊張?

20 回覆
19 Like 4 Dislike
大陸個劇本 係中港矛盾
搞革命 搞港獨
挑戰一國主權

今日機場發生D乜?
兩個大陸公安 + 一個大陸記者被圍被打被侮辱
傷害14億人民既玻璃心

今日機場事件同之前兩個月係非常之唔同
前兩個月一直都係對準政權林鄭 同埋林鄭下面既警隊
但今日機場場SHOW既主角就係三個大陸人

你問我現場有無鬼(示威者) 我覺得一定有 但一定唔應該捉
如果你問我 我一定會覺得成件事係約20人既自編自導自演

出黎既OUTCOME, 已經唔係對準政權 反而變成中港矛盾
將之前兩個月既仇恨發泄左係三個無關痛癢既大陸人身上
相信美帝同泰國都係睇得出呢一點
睇得出大陸開始自編自導自演一D事件去大大加深14億人對800萬人既仇恨值
自編自導自演出兵導火線
所以先咁撚緊張

以後既路會好難行
不過都一定要行
呢個只係個人分析
有錯唔好屌得咁大力
加油
自推
因為裝甲車河邊集結囉
push
搞事都唔捉你係咪傻撚咗
中港矛盾唔係第一日
講到新發現咁
中港矛盾先係民意所在。

香港有好多好多人憎支那架嘛
呢次活動核心不嬲係中港矛盾
你依家先知?
push
講多無謂 依度會話相信前線 跟住戰友係鬼嚟
而家唔係口角個LEVEL
係幾十人圍住一個人
一日三個

如果同一日有三個A國國民係同一日入面係B俾B國國民圍
真係會變成出兵導火線

最重要係呢件事唔係對準林鄭
而家又唔係搞港獨
俾人拎黎發大 咁有乜意思
睇得出大陸開始自編自導自演一D事件去大大加深14億人對800萬人既仇恨值
自編自導自演出兵導火線

而加唔係就係想佢出兵咩?唔係要攬炒咩?
絕不割蓆,唯要改進

813 之事其實情有可原,因為比人射爆隻眼真係好嬲,我地大家絕對唔會割蓆,但我地亦都要持續去改進,希望運動可以更上一層樓邁向成功之日,我地要一齊尊重,正如人人平等冇話邊個大啲有得話事啲,有咩提議大家投票決定,呢個亦係民主真諦,我地亦要每日一齊去檢討得失,正如人人都會有失誤嘅時候。

古今中外所有社會運動總會有失誤嘅時候,呢個係好自然亦好常見嘅事,可貴之處就係識得自省,至少我覺得813 呢一日明顯唔係end game 嘅一日,如果有朝一日真係end game 嘅係一戰竟全功嘅時候咁到時我地做乜嘢都可以,但喺呢一日來臨之前嘅過程上,我地唔可以急,仇恨係要記住因為係一股推動力,但亦要避免比仇恨支配行動,古今歷史上每一場運動係需要好長時日去完成,而且過程係一定會出現爭拗,除咗不割蓆不分化,自省改進,檢討得失,去改善下一步行動亦係成功之道。

已經發生咗嘅事我地冇辦法再去改變,比人射爆隻眼真係好嬲所以我地亦冇資格去怪責甚至割蓆,但我好希望呢場運動可以成功,而呢場運動其中一樣重要嘅係自己要有一個自省精神,一旦出現失誤就要反省,反省完就要檢討,吸取教訓,下次再可以做好啲,人數亦會keep住多,人多就可以贏,如果出現失誤唔去檢討,唔尊重對方互相指罵,只會不斷重複失誤,人數會變少,最後重演2014年雨革失敗歷史。

完美係一種永遠唔會達到但可以追求嘅哲學,所以我地只有不斷改善自己,互相指正,幫大家補鑊,一齊進步,一齊向成功之日進發,煲底之日我地仲要一齊慶祝
講起中港矛盾就好笑 試過同國外中國人講起中港XX, 佢地嬲到話中港唔可以放埋一齊,香港憑咩同中國齊頭,又話中國係包括香港同台灣 所以中台都唔可以講
又好似係喎
果幾個一定唔係無關痛癢既大陸人,公安同黨媒記者。

最多話處理方法有待改進

唔理佢由得佢煽風點火搞事
咪又係會出兵
根撚本中央想出兵就點都搵到籍口出
唔想出就算你殺咗三條友都唔會出
中共要製造仇恨
方便佢下一步用打擊恐怖主義既藉口
喺香港搞各樣嘢
呢場運動後監控設施一定大大增加
唔排除以後地鐵都會同大陸一樣要安檢
亦唔排除搞教育營等等
當然教育營機會低d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞