[前機場職員話你知 x 勸世文] 驕 兵 必 敗

244 回覆
228 Like 2 Dislike
慢慢送旅客入禁區,機管局個成本大唔大?
有冇成效
推,捉呢d 公安鬼 記者鬼無用
好多人以為贏緊
加上連罷兩日都有啲難
散水要散得有道理 唔係盲目散水囉
我底線係 至少make到noise
講真
早左散水 同 留守
邊樣損失大啲
in terms of 被拉人數同受傷事件
agree 問題係捉黎冇用
其實琴日既noise應該好大,d旅客好燥底
sor 講錯
應該係一次過放哂啲人入去
咁AA 要即時調動大量人手
呢個係第一個麻煩
二黎
班客過左immi 就會衝去各個閘口
實有人會趕唔切上機而miss flight
但佢人已經係入面
變相airline 同AA 都要搵人處理
pishh
721 811
我地應該每星期搵一日,同一個時間一齊搭車入機場
https://lih.kg/1468945
快閃會好啲
咁predictable 會比政府諗到方法阻止
幫推
我覺得咁樣做機管局係好低成本,佢只係要分人手黎處理,反而旅客可能會最大損失,佢地趕唔切上機,佢地係入面當然會屌職員,但係AA冇付出成本
pish
下次塞到臨飛前15分鐘,再慢慢放人入去。
嗱,路就通左嘅,係AA搞唔切登機姐。
就算AA決定等齊人飛,都delay到2047啦
咁係出面塞死 同係入面上唔到機
旅客捐失有差別咩?
但係出面塞死 係我地手足食哂
airline 同AA 係同一條船
airline 有事AA 都唔會好過得去邊

行動方向需要調整,有意見先會有進步

更重要係呢場運動並唔會因為政府鎮壓而失敗,
但會因為大家互相猜忌而自行解體
捉鬼風氣必須正視,否則死路一條
15分鐘又太短
dep time前10分鐘已經close gate
唔好比機會班客出返黎
姐係我地將目標變成delay,而唔係停飛?
其實delay應該會將旅客既不滿降低好多,至少佢地都上到機
agree
手足幫手推上熱門
因為AA一定唔會cancel 或者 cancel唔到
所以我地既目標應該係delay 而唔係停機
可以咁講
係機場flight cancel 同 delay 都一樣咁重要
但delay 會唔會降低不滿就唔敢講
我諗都係差唔多
因為有啲人delay 都可能arrange唔到班機
要離開禁區等

721 811
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞