(正視聽)付國豪係香港唔係合法記者

1329 回覆
5097 Like 22 Dislike
正視聽
sorry 借一借post
(尋失物) 今日13/8 喺機場唔見咗個背囊
https://lih.kg/1462938

E33P 失物認領
https://lih.kg/1461861
- 分享自 LIHKG 討論區[/quote]
但都係無野解釋到,有咩理據進行公民拘捕

你比佢影左相

你可以屌鳩佢,你可以兇佢叫佢洗相唔係打鳩佢

但無權力綁起條友,未經佢同意倒晒佢d証件同野出黎

更狂論打佢

做多左了,你明嗎
好波 推
假記者!
大把中國間謀扮記者 大陸傳媒全部幫黨做25仔好出奇咩
Facebook維穩
Del左我個post
一個著住記者衫,有可疑行為,但唔認係記者,仲要逃走,已經可以有合理懷疑佢有問題。(根據最近激光筆事件警方都係咁講。)

誇張講,喺機場有一場大型示威,一個人假扮記者,仲要有衫,再要一比人就逃走,佢會唔會係恐怖分子想恐襲都唔知。因為一個正常人係唔會扮記者,更加唔會係一個記者又唔認係記者。

101係講得通,更唔好講及後有件藍衫係疑似同荃灣恐襲有關。

至於話佢而家係真記者,更加有問題。點解佢當時唔認?又唔戴記者證?要話自己係旅客?呢個絕對證明佢嘅行為有可疑。可疑到佢唔能夠用自己報館關係去做。佢仲要係黨媒,係黨媒但唔認係好有問題。因為佢而家係唔認自己為國家工作,而點解唔認,係好難解釋。
pish
舉報罪行 你我有責
傻仔們, 你要明白係香港一直有國安, 解放軍情報間謀, 要扮記者一點都唔出奇
push
push
趙覺埕?

環時收皮
推啊 幫警察捉人!
已經講左,綁佢,唔係只係佢影相,係佢影完,人地問佢係唔係記者,佢唔認仲要走。重點係走,係逃走。呢個已經係一個合理懷疑佢有犯法,可以101。

重要發生地方係機場仲要示威,佢有疑點地方太多。你話睇佢野,有問題,係,但真係搵到野。

打佢,我認同係多左,但唔割。

至於你話佢係真記者,呢個絕對係佢問題多過係我地。因為重點係佢唔認係記者
大家的出發點唔同

我由人道同法律層面去討論
你係情理層面,
在情理上,佢呢d行為,自己友暗角做,我無意見
但有外國媒體影住仲咁樣綁起佢,係不智的
錯已成,不能逆轉
記者都係用法理層面寫,最多情理上講多少少
但唔會得到佢地支持,反為有遺責
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞