「軍規」唔想今晚機場嘅嘢重演同我入哂嚟!!!!!!!

1183 回覆
3324 Like 247 Dislike
Push
贊成 我地係人 同啲警犬唔同
唔撚記得用不推文回覆

拿 我支持大家做個有道德既人阿

以後咪提乜撚野麻包袋阿 還眼阿

我見一個屌一個
3000幾個正皮 連登仔真係好撚勁
可唔可以唔好再set rules比自己 又軍規又民意
樓主暗示不制服情況下可以還眼。麻包袋。仲有佢講話冇見過有人講既爆佢老母菠蘿蓋。
又比人帶風向
呢幾樣本來就係常識,跟本唔駛立咩規則
問題係點解在場有咁多人都無人出手制止失控既人
我以為你一路有追我post一路見到我啲回覆添
我響度講多次,「軍規」係用嚟吸眼球,事實上依我成個post並無加上自己嘅任何意見同創作,所有嘢都係由「國際人道法」上copy and paste,我只係作出介紹同希望依個能夠成為「共識」

文中無加返「共識」係我表達上嘅失誤,我唔想混亂大家又「軍規」又「共識」

講香港法例,有好多嘢都叫我哋唔好做,跟唔跟係我哋自由。
如果你有時間可以睇我另外一個post講 "Everything is permitted"
我有講到我哋其實做乜都得,但絕到要有為所做嘅事負責嘅覺悟。

我出得嚟預咗俾人點相,預咗受傷中毒,但都照出。我諗我同你其實分別唔大,都係肯出嚟犧牲,所以先同你傾多啲
希望能夠同你有共識
當初既兄弟爬山。各有各做。不督灰不割蓆。軍規兩隻字一次過Ko曬。我真係好想知咩料。咩核爆都唔割。以眼還眼。做唔出唔好叫啲咁既口號。
左膠真係好撚天真 比你屌左成日 唔係以為今日仲有人同你出啊?
軍規 是必需.
醫務人員 唔打
人道工作者 唔打
記者 唔打
宗教人士 唔打
戰俘 唔打 < 即係成功制伏咗敵人之後就停止不必要嘅武力
又軍規
傾到2046 都唔會有真正共識
犯咗又點?報警?
班狗都犯軍規,你唔去捉?
一句講晒,兄弟爬山,各有各做

不推文回覆
出面熱門先有個post講緊有前線俾人捉入狗屋打到腦出血

國際人道法
我覺得佢講得岩喎,如果我地衰撚過狗,咁憑咩說服個社會取締黑警?
同意,不過又唔駛講到軍規咁嚴重,尊重前線決定核爆都唔割,但希望手足無論咩時候都要保持冷靜同清醒,如果打左上述人士,咁同我地最討厭嘅黑警又有咩分別?
戰俘包唔包警犬?
如果捉到,相信好多手足都想麻包袋
軍規兩隻字。係吸屌唔係吸眼球。幾多前線見到你軍規兩隻字想屌到你上天花板。另外。跟唔跟係自由。所謂國際人道法跟唔跟都係自由。軍規兩隻字正正就係剥奪左呢個自由。Anyway, 我諗唔打記者唔打救護大家一路都有共識。呢個時候將佢演變成軍規的話。恐怕對事件完全冇幫助。
唔撚好叫革命啦咁

各有各做咪得

軍你老母規
你執行呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞