「軍規」唔想今晚機場嘅嘢重演同我入哂嚟!!!!!!!

1184 回覆
3324 Like 247 Dislike
我睇到,都嘗試去了解你哋嘅睇法
如:打碎菠蘿蓋,但我搵唔到link
國際人道法定

執行係要大家有嘅共識,自我執行

我只係作介紹
大台咩 軍規
呢一個行為係侮辱記者
你要確定佢係一個外來情報人員,你要喺鏡頭下盤問佢或者起碼問到佢今次你個目的係乜嘢野,既然係記者點解會係一個鏡頭影住嘅場合話支持香港警察

所以再遇到嘅話最簡潔就係

首先問佢係唔係係中央工作
你嘅身份係唔係公安國安或者軍人
係唔係香港從事間諜活動
之類

目的係要佢哋喺鏡頭曝光
無論佢點樣答,咁樣嘅片段都足夠令到人懷疑中國係唔係透過呢啲手段干涉香港嘅示威活動
其實不如直接呼籲以後唔好制服任何對手。我諗個回響會細好多。
知道
醫務人員 唔打
人道工作者 唔打
記者 唔打
宗教人士 唔打

其實與其話軍規,不如話一個正常人都應該明白既野。我地信任前線,前線都唔好令我地失望。呢場冇大台既革命,靠既係每一個人既自律同清醒既頭腦,大家同心協力
支持,仲有唔好射laser啦
laser係用黎射黑警架
黑 警 機 場 拔 槍 指 嚇 示 威 者 ! 同 你 逐 格 睇 暨 聽 日 文 宣 方 向
https://lih.kg/1467801
我文入無自己嘅創作,全部都係國際人道法上寫嘅。
我覺得叫 共識 好過叫軍規會好d
我出面仲見到有個post話唔要軍規,其實呢d 邊係軍規,呢d 係一個正常有良知既人都明白同會做既事。 心要熱,腦要靜
不如我咁問你啦。你認為而家所做行為係要建基於國際人道法做底線。如果有人認為所有野要跟據香港法例做底線。請問你會點樣回覆。同埋而家好明顯反對你所講底線既人。都俾你以暗串形式話人係鬼。
支持啦,記者同救護都打,就算係自己友都要禁低佢
五大底線
1. 不打記者
2. 不打救護
3. 不濫用酷刑
4. 不攻擊平民
5. 冷靜,不被帶風向,要獨立思考
push
冇底線係對住個政權
唔係記者同救護
推 全民皆軍 軍有軍法
由香港法例做底線我612都唔使出嚟啦
我又想問返你,點解依樣作為共識對你嚟講好似咁難?
咁有人認為要以香港法例為底線喎。咁你點回覆先。另外。而家又叫共識拿?唔係軍規咩?
即係你條底線係所謂軍規。要人同意。唔同意就係鬼。人地條底線就底褲黎架者。唔著都得?
和班非:唔好打人阿 有違道德!

黑警:示威者同我往死裹打,開槍全部射頭

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞