「軍規」唔想今晚機場嘅嘢重演同我入哂嚟!!!!!!!

1183 回覆
3324 Like 247 Dislike
尋日有鬼俾人捉咗出嚟,仲俾手足制服咗喺地下,最後大家先無做錯事
推 我地唔可以再中佢伏
啱,如果咩規矩都冇就好似啲狗咁亂咁嚟,邊個破壞呢啲規矩就係鬼
出示唔到記者證都係記者 !
全民記者啦!
好奇一問,軍規邊個定邊個執行邊個判斷? 唔係話要冇大台咩? 出咗軍規無想整大台定點? 可唔可以唔好用軍規反而制定一個準則去守但唔會好似軍規咁有約束性,以防大台出現。 前線既決定,應唔應該由冷氣軍師去審判? 定係應該交返畀比前線自行解決?
我想講, 樓主講軍規可能係個用詞唔好,
但叫你遵從返「國際人道法」真係咁有難度咩?
因為我地一直都守開, 而尋日有人break 咗呢D rule, 樓主先開post重新題起
612 721 811
無忘721 811
黑警清機場洗撚申請禁制令。

市民只係入去機場行下,食下嘢,睇下飛機都話犯法咁咪拉鳩晒D香港人囉。

由頭到尾都係因為政府強行立法,失敗後又唔認衰,又唔回應香港人訴求,高官們又玩失蹤,仲要同建制派一齊以警黑合作模式無差別打香港人。呢D全部都係香港政府一手造成。

宜家黑警重傷咗咁多人,連記者同街坊都唔放過,仲要揾埋大陸武警去各區無差別打人,更開槍射頭,全冇人性。

特首、高官、黑警、建制派、黑社會就算死十萬次都冇人會可憐,呢班臭蟲必須負全責。

香港人係唔會向惡勢力低頭。

手足們加油,大家萬事小心!

一陣見!
唔show記者證
咪後果自負囉
你唔守軍規唔緊要, 因為我地冇教條.
但<<「國際人道法」>>係一定要守, 呢個係基本道德底線
唔建議set 軍規, 最多都係不成文規定
仲要講制裁, 只會更加多鬼打鬼既情況出現
停止內耗啦, 下次捉到鬼咪同佢合照SD出去俾世人知公安都支持呢場運動囉
與其推返糾察出黎 不如呼籲要有獨立思考能力
要知道成個局勢 有咩做得 有咩唔做得
唔好俾人叫兩下就煽動咗做啲有位俾人入嘅事
我地唔要大台 唔要糾察
每人做咩都按自己意向 不割蓆不分化
兄弟爬山 各自努力!
P牌不能畀分。
認同, 只能推
師兄可能雨革嗰陣未參與社運,所以唔清楚大家講嘅「糾察」喺當時有咩問題
最大問題係嗰班所謂「糾察」後尾當係自己有特殊地位、儲咗好多積分,就自以為是,覺得講嘢啱晒,有相反意見佢哋就唔撚理,經常指鹿為馬,信佢哋嘅人就聽佢,唔服嘅人就屌晒啲「糾察」同撐佢哋嘅人,慢慢變成分化,係當年雨革失敗嘅最大原因之一。
其中一個糾察就係叫郭紹傑,諗返起嗰條友我都想嘔
set咩軍規 每個人都有自己既道德底線, 有咩做得 有咩唔做得 自己話事

呢場運動已經變成良知同人性既體現, 有人覺得應該以眼還眼, 有啲左膠就死攬住人叫人唔好傷害人

點解要set軍規?
721 811
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞