「軍規」唔想今晚機場嘅嘢重演同我入哂嚟!!!!!!!

1183 回覆
3324 Like 247 Dislike
push
唔係大字紅字就有道理
再者我只宣揚「國際人道法」,點壓迫示威者呢?
on撚9,軍乜野規呀?無大台無教條主義呀
又玩糾察 自行規限自己人呀?

望清楚咁多日以黎 我地自己人傷既傷死既死

你點撚樣和平都係俾狗仔係咁打,點解香港人仲咁撚和平呀?

依家前線以牙還牙我死都唔撚割,割左點撚樣對得住個first aid女仔?點對得住個細路俾人壓係地下爆門牙?

過撚左火? 過佢老母呀
抗爭有所為,有所不為!
要團結先要統一口徑!
所以你要打記者打救護人員?
推呀
不如定左冷氣軍規先。又玩佔中路線。其實你地煩不煩。有規矩同有大台有撚分別咩。

我定冷氣軍規先。第一條熄撚左你部冷氣行出黎做前線再講。
你可以勸說人地去認同你既見解
而唔係定立規則要人去遵守
要記住沒有大台 沒有教條主義
我就係響前線出post嘅,夠資格未?
我覺得最重要係『記者』依一點,就以環時記者為例,假如下次再遇到應該點做?
set軍規即係有大台會割席
最多係某D時候提醒手足唔好咁衝動
冷靜俾時間查清楚先?
規你老母咩教條主義
咁犯左個啲手足點呀
當佢鬼呀,推比狗呀
你想點處置?咁樣分化仲有邊個勇武撐呀
放核彈都唔割蓆係點解呀
我今晚真係好撚嬲,但係核彈都唔割
唔係查唔查清楚嘅問題,人喺現場冇咩可能查得咁快咁清楚。反而對家先前就喺不斷不查詢『委任證』嘅情況之後,反而作出同對嘅反詰,要議員出示身分證,要記者出示記者證。
喺對可能持有『記者』身分嘅人作出圍攻之後,我唔驚佢哋大造文章,反而驚日後前線記者都會遭遇對家幾近同等嘅待遇。
依家好多中年人,老人家都覺得係後生仔搞搞震。
後生仔已經被貼上搞破壞嘅標籤!

我覺得要令今次唔再似係年輕人嘅政治運動
而係全民參與呀!!

文宣可以多啲提及,
反修例運動係有好多唔同年齡層嘅人參與,
仲要好多係專業人士!!
特別係老人家,師奶最信任嘅醫生護士
戰俘可以唔打 但係一定要侮辱佢.
還底褲
係現場真係會驚有鬼
但係同時都好驚比人懷疑係鬼
如果定條線出黎方便分別自己人定係鬼
唔會大家都比較安心到咩
利申:本人只係個琴日夜晚發夢有去,聽日都打算去,同發夢出過黎幾次既垃圾打工仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞