「軍規」唔想今晚機場嘅嘢重演同我入哂嚟!!!!!!!

1184 回覆
3324 Like 247 Dislike
下面有回覆 寫「軍規」只係吸引眼球之舉
依個實際上係共識嚟
戰俘嗰度係要加多樣唔可以有不必要嘅侮辱
絕對支持
加油啊香港人
支持最基本要遵從「國際人道法」
中央已出手,所有分化po請善用不推文回覆,叫人唔好再推,停止再將佢推上熱門

唔可以比林奠不費一兵一卒,不費一粒子彈就瓦解機場和理飛

「理性討論」 機場和你飛
https://lih.kg/1467211
呢個共識點樣可以俾到全世界認同先係難
任你屌我都好

為一個抗爭設道德規限係失敗嘅開端
如果有過於擠迫既情況,避免人踩人
例如圍人,要離中心最少一米距離
一步一步嚟
同Be Water一樣,我都唔知嗰時點爆起
<<遵從「國際人道法」>>
醫務人員 唔打
人道工作者 唔打
記者 唔打
宗教人士 唔打
戰俘 唔打 < 即係成功制伏咗敵人之後就停止不必要嘅武力
你想打記者/醫護?
國家真係開戰都唔會咁做wor
當發現有遊客想離境時,而該客機並冇取消的話,請有禮貌地開路俾佢走。

我地嘅行動係要癱瘓機場,並唔係阻止遊客登機。 我真係完全睇唔到你阻止一個遊客翻屋企對成個行動有咩幫助。要知道有長途機旅客係香港滯留咗最少1日,依兩日嘅酒店錢連同改機票嘅費用係咪你幫人俾先?

'This is our last fight.' 入面個 'our' 係指香港人,唔係班外國遊客。我地絕對有other choices。唔該企係佢地立場諗下,唔好令人對Hong Kong protester 嘅印象轉差。
認同推推推推

有錯就要認,但核爆都唔割,贏就一齊贏,輸就輸一齊輸!
https://lih.kg/1468305
跟住前線就會屌你係鬼
糾察係鬼
喊出黎呀
推 大家要跟實
樓主認唔認同開啲可疑人波之前要俾冷靜期手足諗清楚
戰俘 唔好打死

同意
對絕唔贊成殺生
小小體罰點都要既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞