今日事件重大檢討

161 回覆
83 Like 1 Dislike
3) 捉到公安捉到黨媒乜乜柒柒都好, 有料刮完, 你留低佢都冇用. 尤其喺機場呢啲公共空間打完,然後可以點? 打死佢有咩用?
呢點要反思下. 我知好難. 但記唔記得天琦同我地講過咩? 不要被仇恨支配

今日打人果班,我唔理有冇鬼,
在場既人,應該阻止!
你地痴撚左線?

我地鬧緊黑警暴力,民主係靠民心民智民意!
你地走去打疑似公安黨媒?你地肯撚定自己係冇搞錯唔洗fact check?
諗諗呢種行為係咪值得,
破壞任何死物,冇問題,
但只有堅持人性先可以得民心支持!

反省吓啦!

不割𥱊係因為我地當大家係一家人,血脈相連
但見到你班on9俾仇恨支配,
唔鬧醒你地,一步差錯所有之前手足付出既努力就冇哂,全部做千古罪人呀頂你!

天琦講咩?
諾貝爾和平獎劉曉波講咩?

不要被仇恨支配!
我地沒有仇恨,也沒有敵人!

麻煩大家思考一下,真正想要既民主社會係點
再咁落去,林鄭所有歪理成真,

懇請大家反省,改善,進步,我求吓你地,
我地要贏得光彩
新二哥就係大家心中嘅鬼
其實佢行為未有威脅都冇得出手,最多只可以圍住佢
除非佢自爆話自己公安咁冇野好講
但宜家情況就係未審先判,由其記者果單
大大力推!人狗之分,不要被仇恨支配!
有鬼真係唔洗驚 由day1開始已經有 就算幾年前雨傘都有
點解今次班狗要咁高調話比人知有鬼 目的只係想大家自己打自己 自我毀滅

今次一定唔可以再輸 我地捱得過今次就得 依招係班狗最後一著黎 捱多排 美國國會就會開會架啦 要繼續爭取好印象比外國人睇!
冇錯,政權幾冇人性都好,我地唔可以冇左人性!
其實前線見到佢扮記者,又帶住件i love警察tee同警察卡片, 好自然會以為佢係公安/武警
一時激動而出手係好難避免

想提返各位睇直播嘅大家可能喪屌緊點解佢地要咁衝動
前線係冇時間上網或者上唔到網去check佢個名/身份, 佢地得到嘅資訊唔會有我地咁快
所以請大家易地而處諗下佢地嘅心情

不割席
記住不割席,不分化, 不篤灰
和理非尊重勇武既同時, 勇武都尊重番和理非
既然行錯左,我地要認!!!!!!
唔係割席,但我地今次的確係錯左

我地要係記者會同文宣提及我地做錯左
但同時,我地都要表明!!就算我地有同顆可能做錯,我地都唔割席,為佢地道歉

要緊記既係,我地可能做左啲不可挽回既事,但係我地同班警犬係有分別!!!!!!!!!
我地係會反思做錯左啲咩,會改進,會認錯
我地要一個國際級既道歉!!!!!!!
就算啲人以後針住呢件事黎講,我地仲可以名正言順咁話我地係有羞恥之心,同某啲動物係唔同
呢個就係我地幫到前線既方法!!!!!!!!!

我地唔可以因為一次錯就放棄今次行動!!!!

衝動派唔該學下控制情緒,唔係文宣都幾難消毒
捉住影完相就放啦 唔好做多餘野 對抗爭冇幫助
掉垃圾桶淋屎尿就夠 出手打不建議
其實佢行為未有威脅都冇得出手,最多只可以圍住佢
除非佢自爆話自己公安咁冇野好講
但宜家情況就係未審先判,由其記者果單
其實前線見到佢扮記者,又帶住件i love警察tee同警察卡片, 好自然會以為佢係公安/武警
一時激動而出手係好難避免

想提返各位睇直播嘅大家可能喪屌緊點解佢地要咁衝動
前線係冇時間上網或者上唔到網去check佢個名/身份, 佢地得到嘅資訊唔會有我地咁快
所以請大家易地而處諗下佢地嘅心情

不割席

我唔會話激動既手足係鬼,但69講到宜家
行動前要"思考"下唔係得個講字
同埋會唔會咁巧合今日又公安又記者
如果仲有下次真係要問清楚
叫記者/救護SHOW PASS 都係ON撚9
畫面太樣衰
補充多少少
你永遠唔知人地經歷咗啲咩, 點解有前線覺得人地係公安之後要咁激動

大家盡量三思而後行

不分化
不分化 不割蓆
來日方長啊手足
救護唔太需要,但記者係有必要,因為真係有假記者存在
而且真記者除非做緊重要野否則我唔會覺我佢地會抗拒SHOW PASS
文宣提議 : 民間記者會可唔可以為今晚的事道歉
FA人都可以有人假扮嫁
我堅信我地香港人既智慧良知係值得有民主
全世界都睇緊我地呢一仗
大家唔好唔記得我地終極目標
我地係要做寫下歷史既人,
要證明

民主,是個好東西

要說服全世界。
我地付出任何經濟代價都可以,
唯獨人命唔可以。

今次香港人輸,民主就輸。大家明唔明自己責任幾重大。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞