[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3730 回覆
5078 Like 79 Dislike
818大遊行
錫春袋都唔割
push
818大遊行
818大遊行

事實係自己出手阻遊客登機好肉酸
尋日都靠機管局出手啦

佔路不阻:唔係靠企係旅客面前唔俾佢行,而係你肯讓俾佢行,只係多人都寸步難行呀

唔夠人:一人一行李車喺機場上層遊行黎行去,攰咪抖下,又唔係唔俾你停低休息
啱啱發夢入左鬼城,
夢中深深感覺到,好多天師手足想捉鬼,反而變得人心遑遑。
夢中兩隻鬼都太蠢太易捉,有隻重要扮記者,袋住件大同小異嘅藍tee ,對鏡頭笑,明顯想刺激群眾情緒,而周圍好多難分真與假嘅手足,
當住記者面前發表好多過激言論甚至動手,
我所知嘅衝衝派天師先冇咁衝動同激動,
更進一步令大家疑心生暗鬼,正中對方下懷。
大家可以好似手足講咁完全唔理,
唔捉就唔會引起衝突同懷疑!
但考慮到誘餌鬼亦可能主動現身挑釁,
因此,大家亦可以考慮進一步手段,
一方面可以釋除大家互相懷疑嘅疑慮,另一方面大家統一地知道面對同樣情況應該點做,而唔會出現分歧同亂成一團。
既然大家都知有餌,又可能有不停刺激氣氛既鬼,真係到要對付鬼時,方法就變得簡單得多:
我地光明正大,鬼就唔同。
所以,我地需要一個放下身段,互相檢視嘅流程:

1.如被天師手足懷疑,勿衝動,保持冷靜,並確保在公眾環境同有大量手足在場是,主動提供身份証明文件(工作證、學生證等)俾天師手足去check 同解釋釋疑,再念驅邪咒語“克竟荃加筆德好死!”,此時搜身天師不得記錄任何對方嘅資訊

2.搜身天師搜完人,對方亦有權向天師核實個人身份,咁就更公平,同唔怕有鬼亂扮人去搜人身

3.如遇不合作者,先由同性人士封鎖行動,但唔行其他私刑,呼叫記者,並在記者或有旁人紀錄嘅情況場下,鏡頭下翻查其隨身物件同銀包証件

3.過程盡量溫和,同時唔可以一開始就公開証件資料,以防私人資訊外流,直到搵到對方係鬼既關鍵証據

5.以上情況發生時,旁人不起哄,不發表任何傷人或刺激性言論,否則以懷疑鬼既方式處理,搜袋同銀包証件

如果發現係鬼機會極高,
我建議交由記者記下佢所有個人資訊,並將鬼交俾記者處理。
我地無需要行私刑,因為,我地每次以文明既表現捉到一隻鬼,我地就多一分,向公眾証明鬼城手段幾咁低劣,顯示我地同佢地嘅不同。
而大家亦盡量唔好攜帶太私隱或會引起懷疑的物件,以免產生不必要誤會。
以上內容都係我啱啱瞓醒時嘅夢話,行唔行得通完全唔知,所以歡迎大家改動同補完!

唔割
但要諗下點樣做得好啲
今日係真公安 聽日可能係大肚婆扮公安扮俾我地捉到
大家一定要忍耐 唔好俾人籍口話我地係721
唔撚割!!!
賽後檢討!!!!!
Push
Pish
推!
818大遊行
有人衝
有人打人
有人比班黑警拉左
有人攪遊客
有人打記者

你唔知佢地係人定鬼
由佢地
阻止佢

你地唔諗清楚點做, 我係正苦同黑警, 一定日日搵人, 仲要成班學生哥/學生妹果種黎混入黎攪事
到時入晒你地數

唔割係合理, 但佢地做乜都入晒你數, 你地承受晒, 佢地轉頭就收工
諗清楚自己講乜啦
呢次已經係國際層面上炒車
有冇巴打開po討論下道歉運動嘅可行性
唔想輸
不分化 不割蓆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞